Video: Un MacBook poate fi de 4 ori mai rapid cu un SSD instalat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k9n8kN3yBk4[/youtube]

     Cei de la TUAW au instalat Mac OS X Lion pe un MacBook Pro vechi de 3 ani de zile deci va imaginati cat de indicata era rularea OS X Lion-ului pe acel calculator. Avand in minte o idee simpla, cei de la TUAW s-au gandit sa mai adauge 2 GB de RAM vechiului Mac si sa inlocuiasca vechiul HDD cu un SSD nou iar rezultatele le aveti mai sus. Cresterea in performante este de aproape 4 ori mai mare insa desigur ca nu va puteti astepta ca MacBook-ul vechi sa functioneze la fel de bine precum unul nou insa oricum pretul acestui upgrade este mai mic decat cel al achizitionarii unui Mac nou.

     Procesul de instalare a noilor componente este simplu si nu necesita cunostinte avansate despre Mac-uri dar este recomandabil sa mergeti la un service autorizat pentru a face acest upgrade. Mai multe informati despre intregul proces gasiti aici.

7 COMENTARII

  1. “va imaginati cat de indicata era rularea OS X Lion-ului pe acel calculator” – Ce vrei să spui cu asta? Ai citit cerințele de sistem pentru OS X Lion și ai ajuns la această concluzie? Am un MBP vechi de 3 ani și merge glonț cu Lion, cu configurația de atunci (venea însă de la început cu 4GB), fără SSD. Normal că adăugarea de componente mai noi și mai rapide conduce la creșterea performanțelor, dar asta nu înseamnă că un Mac mai vechi este complet uzat și inutilizabil. Este totuși un Mac și nu un netbook generic vândut în supermarket!

  2. Tigris, esti un norocos. Este stiut ca “Apple” si “backwards compatibility/old hardware support” sunt termeni antitetici…

  3. Am un MacBook dualcore 2 duo de 2 ghz cu 4 gb ram din 2008 si zboara cu lion. Sunt curios dupa ce ii pun hard disk de 7200 rpm com o sa “zboare”

  4. @Ciprian: Vorbești în necunoștință de cauză, situația este exact pe dos – software-ul pentru Mac OS clasic, pentru PowerPC și în legătură cu alte tehnologii mai vechi a mai putut fi rulat pe Mac-urile ulterioare încă un deceniu după abandonarea dezvoltării vechilor tehnologii, apoi OS X Lion merge pe orice Mac modern, indiferent de configurație și preț. Mai are OS X Lion o mână de bug-uri de început, dar probleme de performanță chiar n-a semnalat nimeni!

  5. Pe un Macbook din 2007 , 2,2Ghz core 2 duo ,cu 4 gb Ram , merge fara nici o problema…si nu e fresh install..e update de la tiger incoace.Am pus toate versiunile de OSX.Dar stie careva daca e indicat sa ii fac un upgrade cu un SSD , sau doar un Hdd de 7200 ??