Gameloft va face doar jocuri universale pentru platforma iOS

       Gameloft, unul dintde cei mai mari producatori de jocuri pentru platforma iOS, a anuntat in cadrul conferintei Gamescon 2011 ca viitoarele jocuri lansate pentru paltforma iOS vor fi universale. Compania a incept acum cateva luni aceasta campanie de lansare a jocurilor universale pentru iDevice-uri si Order  Chaos, 9MM si altele sunt disponibile sub forma unor aplicatii universale. Practic daca achizitionati jocul pe un iPhone sau pe o tableta iPad, veti putea descarca versiunea aferenta si celuilalt dispozitiv iar cu banii dati o singura data va puteti juca pe orice iDevice.

       Ideea in sine pare buna insa pentru utilizatorii de aplicatii vorbim despre o problema foarte mare. Jocurile universale sunt scumpe, jocurile universale sunt gandite pentru a functiona pe orice iDeice, au grafica facuta pentru orice iDevice deci necesita mai mult timp pentru dezvoltare si sunt mai scumpe. Daca versiunile pentru iPhone sau iPod Touch a unui joc ar costa 2.99€ atunci versiunea pentru iPad ar costa aproximativ 5.49€ sau chiar mai mult. Daca toate jocurile celor de la Gameloft vor fi universale atunci ne putem astepta ca ele sa coste minim 5.49€ de fiecare iar cei care au un doar un iPhone vor ajunge sa plateasca mai mult pentru o aplicatie care in mod normal ar fi trebuit sa fie mai ieftina.

      Parerea mea este ca strategia celor de la Gameloft este paguboasa insa se vor convinge ei singuri in viitorul apropiat despre acest lucru.