Prima Pagina Apple Inginerii HP instaleaza WebOS pe iPad 2, afla ca ruleaza de 2...

Inginerii HP instaleaza WebOS pe iPad 2, afla ca ruleaza de 2 ori mai rapid decat pe TouchPad

     Ieri HP a anuntat cateva sute de mii de posesori de terminale Palm si TouchPad ca sistemul de operare WebOS nu va mai primi update-uri iar tableta TouchPad nu va mai fi comercializata si nu va mai primi suport din partea companiei. Totusi cei de la HP stiau inca dinaintea lansarii TouchPad-ului ce sanse are tableta de a fi populara pentru ca echipa de ingineri din spatele WebOS a instalat sistemul de operare pe tableta iPad 2. Partea interesanta este ca dupa instalare inginerii au descoperit ca tableta iPad 2 ruleaza WebOS de 2 ori mai rapid decat tableta TouchPad iar asta spune multe despre cum a gandit HP o tableta a anului 2011.

The hardware reportedly stopped the team from innovating beyond certain points because it was slow and imposed constraints, which was highlighted when webOS was loaded on to Apple’s iPad device and found to run the platform significantly faster than the device for which it was originally developed. With a focus on web technologies, webOS could be deployed in the iPad’s Mobile Safari browser as a web-app; this produced similar results, with it running many times faster in the browser than it did on the TouchPad.

     iPad 2 are un procesor dual-core iar TouchPad are un procesor single core cu 300 MHz mai rapid insa in final tehnologia dual-core din spatele chip-ului A5 s-a dovedit a fi mult mai buna, lucru de altfel perfect normal. Stiind ce ii astepata, cei de la HP au lansat totusi tableta pe piata, ea nu a avut parte de succes iar conducerea companiei a decis sa opreasca vanzarile. Interesant este ca inginerii de la HP au avut ideea de a testa propriul sistem de operare pe o tableta a concurentei dar mai interesant este ca un produs conceput pentru un alt sistem de operare ruleaza atat de bine WebOS. Cred ca multi s-ar bucura sa gaseasca o metoda de a rula WebOS pe orice tableta si un asemenea proiect ar avea mult succes.

 • Boboc

  Macar Microsoft cand a facut telefoanele alea penibile cred ca au investit putin,HP dupa ce a cumparat cu peste 1 miliard de $ palm-ul anunta ca de fapt sunt niste prosti ….
  Penibil!

 • KFF

  Ieri , trebuind sa pierd o ora in oras , m-am jucat pe rand cu : HP TouchPad , Toshiba Folio , Galaxy Tab 10.1 , Asus eee Transformer .

  HP TouchPad avea de departe cea mai frumoasa interfata , insa se misca absolut oribil . Oarecum la jumate sau 3 sferturi din viteza lui iPad1. Pacat . Celelalte 3 Androiduri se miscau mai bine putin , dar mai agatau uneori , nu se apropie nici pe departe de iPad2 , doar de iPad1 doar .

  Cam asta e istoria cu tabletele . degeaba le pui camere de 8MP , procesor cu 16 core , 4 gb de ram , si ele cu sistemele lor de exploatare se misca ca iPad1 …

  Android vinde cifre din specifications (putin , cat vinde , dar vinde doar cifre) . iPad2 vinde o experienta fluida de navigare .

  Mi-ar place sa cumpere Apple intreg webOS-ul , sunt multe lucruri interesante in el si sincer mi-a placut mult tableta Touchpad , lasand la o parte lentoarea si sacadarea .

  P.S. Din cate stiu eu , procesorul Qualcom APQ8060 al tabletei HP este dualcore .

 • KFF

  P.S. 2

  Doar ca procesorul Qualcom al HP e bazat pe Cortex A8 iar procesorul A5 al iPad2 e bazat pe Cortex A9.

 • KFF

  Dupa isprava cu renuntarea la tablete si telefoane , HP a cazut -20.5% la bursa , in ultimele 6 luni a pierdut 50% ….

 • Ciprian

  Am inteles ca HP vrea sa se retraga din productia de PC-uri, tablete si alte terminale mobile. Si se vor axa pe software pentru utilizatorii business/corporate. Probabil vor da mai multe detalii in curind.

 • guest

  Ma indoiesc ca HP renunta la PC – sunt cel mai mare producator din lume – daca nu i-a depasit Acer inca.
  Poate renunta la device-uri mobile, la care oricum nu prea mai au un cuvant de spus de pe vremea iPAQ.
  De apreciat insa WebOS, care se doveste complex, nefiind conceput ca si sitemele Apple sa ruleze pe un hardware limitat. In cazul asta si cerintele de procesor ar putea fi mai mari, iar HP se vede ca nu a facut alegerea optima.

 • Ciprian
 • edy

  Din ce am inteles eu HP o sa vanda in continuare si componente hardware(imprimante, monitoare, desktopuri) dar nu catre publicul larg ci catre multinationale.

 • guest

  Da ceva pare adevarat in link-ul ala. Dar am dubii cu privire la autor care nu stie ca Acer e al doilea producator de vreo doi ani.
  HP ar putea sa renunte la PC-uri si laptopuri ieftine. Nu or vor face insa pt segmentul business.

 • Tigris Regalis

  Asta arată măsura incompetenței la care s-a ajuns la HP – webOS l-au luat de-a gata de la Palm, iar hardware-ul TouchPad, care a fost contribuția inginerilor HP la acest proiect, a fost adevăratul “călcâi al lui Ahile”, deci HP a pierdut nu atât din cauza webOS, cât mai ales din cauza propriei incompetențe în domeniul hardware. Așa se explică de ce HP renunță la toată producția de hardware (mai puțin la imprimante, după câte se pare, pentru că acolo încă excelează), nu numai la dispozitivele cu webOS, ci și la PC-uri.

  Au spus clar că vor mai oferi doar software și servicii pentru întreprinderi și vor înstrăina cu totul divizia de hardware, ceea ce a fost surprinzător inițial, dar explicabil acum.

 • Zduffy

  Oricum HP-ul la segmentul PC va fi vandut celor de la Samsung si Microsoft. Deci HP-ul cre ca moare “SUBIT de usor” sigur!