Proiectul HP TouchPad abandonat din cauza popularitatii tabletei iPad

     Aseara compania HP a anuntat oficial ca va renunta la comercializarea tabletei HP TouchPad incepand cu luna aceasta din cauza vanzarilor slabe inregistrate. Tableta celor de la HP este pe piata de doar 6 saptamani, timp in care a beneficiat de 2 reduceri de pret insa din pacate nu a reusit sa convinga indeajuns de multi consumatori. Cei de la HP sustin ca in momentul de fata piata tabletelor este concentrata in jurul iPad iar o tableta precum HP TouchPad nu are forta necesara pentru a atrage indeajuns de mult clienti, pentru a genera indeajuns de multe vanzari si pentru a fi profitabila.

In the company’s quarterly earnings conference call, Apotheker stated that after careful consideration about “what needs to be fixed, what needs to be shut down, and what needs to be separated,” the company would begin an effort to shift priorities in multiple respects. The first, affecting HP’s PC and mobile hardware business, acknowledges a competitive landscape and changes in how consumers are using PCs, a clear nod to Apple’s blockbuster iPad sales. Apotheker said HP’s Personal System Group, which builds PCs, needed ‘the flexibility and agility” to explore its options independently.

     Pentru Apple acesta este din pacate un semn clar ca tableta iPad 2 este in momentul de fata cea mai buna de pe piata si ca poate nu are parte de chiar atat de multa concurenta. Desigur ca tabletele celor de la Samsung s-au vandut destul de bine insa nu chiar atat de bine incat sa poata fi considerate a fi “iPad killers”. In afara de Samsung nu exista alt producator de tablete care sa fi adus ceva intr-adevar extraordinar pe piata si care sa fi inregistrat vanzari pe masura iar pentru consumatori lipsa concurentei nu este buna pentru ca Apple nu se simte “fortata” de concurenta pentru a introduce functii noi si “inovatoare” in produsele sale.

      TouchPad a devenit istorie, WebOS ar putea trai prin licentiere, neoficial iPad a mai facut o victima si urmeaza sa vedem cine va mai urma.