Apple confisca produse contrafacute din cateva magazine americane

     Pentru Apple problema contrafacerii produselor si a copierii magazinelor sale este foarte serioasa asa ca in SUA a dat in judecata cateva magazine dintr-un cartier chinezesc al New York-ului care vindeau accesorii contrafacute pentru iDevice-uri. Apple a cerut executarea catorva mandate de perchezitie si a confiscat mai multe produse contrafacute dintr-un lant de magazine care erau pozitionate in cartierul chinezesc al zonei Queens din New York. Angajatii Apple cumparasera produse din acele magazine cu cateva saptamani inainte si observasera ca erau inscriptionate cu brand-ul Apple si aratau aproape identic, cu un produs al companiei din Cupertino.

Apple has moved swiftly and, until now, secretly to crack down on stores in the Chinatown section of Queens, New York, accused of selling knock-off Apple gear emblazoned with the company’s distinctive logo, according to documents unsealed Thursday in Brooklyn federal court. Court records reveal that Apple has already seized unauthorized iPod, iPhone and iPad accessories sold by two stores in the Flushing neighborhood of the New York City borough of Queens, and is now demanding the names of its customers and suppliers. It is also asking one of the defendants — Apple Story — to change its name to keep consumers from confusing the unauthorized gear with Apple-sanctioned products.

     Apple Story si Fun Zone sunt magazinele care au fost perchezitionate la cererea celor de la Apple care a introdus pe 25 iulie o cerere de chemare in judecata pentru incalcarea unor brevete de inventie. In cazul magazinului Apple Story, Apple doreste chiar schimbarea numelui sau inchiderea completa a magazinului insa cred ca in final se va ajunge doar la o schimbare completa sau partiala a numelui. Perchezitiile facute de catre Apple au avut loc in data de 27 iulie, acum 3 saptamani de zile si denota cat de rapid doreste Apple sa scoata produsele contrafacute de pe piata americana. China este locatia in care trebuie sa isi concentreze Apple eforturile insa din pacate acolo nu le va fi chiar atat de usor sa obtina mandate de perchezitie.