Video: Samsung foloseste un film pentru a demonstra ca design-ul tabletei iPad nu este revolutionar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JQ8pQVDyaLo[/youtube]

     Razboiul legal dintre companiile Apple si Samsung ascunde cateva detalii foarte interesante privitoare la felul in care inteleg avocatii ambelor parti sa isi sustina cauzele in instanta. Astazi nu vom vorbi de catre Apple ci de catre Samsung care a utilizat secventele din filmul 2001: A Space Odyssey regizat de Stanley Kubrick. In filmul de mai sus aveti o secventa din film in care 2 astronauti stau la masa si au langa ei cate o tableta care are un design orecum asemanator cu cel al tabletelor actuale insa numai in ceea ce priveste ecranul si nimic mai mult.

Attached hereto as Exhibit D is a true and correct copy of a still image taken from Stanley Kubrick’s 1968 film “2001: A Space Odyssey.” In a clip from that film lasting about one minute, two astronauts are eating and at the same time using personal tablet computers. The clip can be downloaded online at http://www.youtube.com/watch?v=JQ8pQVDyaLo. As with the design claimed by the D’889 Patent, the tablet disclosed in the clip has an overall rectangular shape with a dominant display screen, narrow borders, a predominately flat front surface, a flat back surface (which is evident because the tablets are lying flat on the table’s surface), and a thin form factor.

    Samsung s-a folosit de acele imagini pentru a demonstra in fata unei instante americane ca design-ul tabletei iPad nu este unici nici inovativ. Ei sustin ca forma dreptunghiulara a tabletei putea fi regasita si in alte prezentari facute inaintea lansarii tabletei iPad iar elementul de noutate al design-ului tabletei iPad nu este actual si brevetul de inventie al companei Apple ar trebui invalidat. Samsung a folosit argumentele acestea intr-o cauza aflata pe rolul unei instante americane si deocamdata nu exista nici un fel de hotarare care sa fi dat castig de cauza celor de la Apple sau celor de la Samsung.

     Eu unul sunt uimit de modul in care avocati platiti cu sute/mii de dolari pe ora inteleg sa isi prezinte cauzele in instante si cred ca atat Apple cat si Samsung ar trebui sa isi reorganizeze putin strategia. Desigur ca argumente de acest gen nu sunt singurele prezentate in fata unei instante insa parerea mea este ca sunt la fel de prost facute precum cele in care Apple micsorase Galaxy S-ul pentru a demonstra cat de bine seamana cu iPhone 3G/3GS.