Companiei Apple ii este inregistrat un nou brevet de inventie pentru un incarcator solar

      Inginerii companiei Apple inoveaza, inoveaza si iar inoveaza iar companiei din Cupertino ii sunt inregistrate din ce in ce mai multe brevete de inventie. Astazi vorbesc despre un incarcator solar pentru care Apple a primit acum un brevet de inventie insa acesta este al doilea din portofoliul companiei care pare interesata sa dezvolte o metoda alternativa de incarcare a terminalelor noastre. Ideea din spatele incarcatorului este simpla: acesta functioneaza pe baza luminii, transforma aceasta lumina in curent electric pe care apoi il trimite mai depate catre dispozitivele conectate la el.

Apple’s patent abstract states that in one aspect of the invention, a solar power tracking apparatus includes, but is not limited to, a voltage converter and a controller coupled to the voltage converter. The voltage converter includes an input capable of being coupled to a solar power source and an output capable of being coupled to an electronic load, such as, for example, a portable electronic device. The voltage converter is configured to monitor or detect an amount of power drawn by the electronic load at the output of the voltage converter. In response to the monitored power drawn, the controller is configured to control the voltage converter to reduce amount of power to be drawn subsequently if the monitored amount of power exceeds a predetermined threshold. As a result, the output voltage from the solar power source is maintained within a predetermined range. Other methods and apparatuses are also described.

      Desi compania din Cupertino are acum 2 brevete de inventie inregistrate  pentru aceasta tehnologie, deocamdata nu exista nici un fel de indicatie care sa dea de inteles ca in viitorul apropiat vom putea folosi lumina soarelui pentru a ne mentine iDevice-urile in functiune. Probabil pentru Apple principala problema este utilitatea unui asemenea incarcator avand in vedere ca transformarea luminii in energie nu este chiar atat de eficienta in momentul de fata. Eu unul as dori sa am un incarcator solar facut de catre Apple insa pana la lansarea sa cred ca mai avem destul de mult de asteptat.