Steve Wozniac fericit pentru decizia luata de Steve Jobs

     In cursul serii trecute Steve Jobs a anuntat oficial demisia din functia de CEO detinuta de peste un deceniu la compania Apple. Decizia vine in urma unor pregatiri prealabile iar Tim Cook, numit succesor de catre Steve Jobs, a fost deja instalat oficial si pe termen nedeterminat in functia pe care o detine de mai bine de jumatate de an cand Steve Jobs a intrat in concediu medical. Desi nu mai este CEO, Steve Jobs ramane in continuare in consiliul director al companiei Apple si desigur ca va ramane in continuare implicat in tot ceea ce tine de dezvoltarea companiei.

     Steve Wozniac, co-fondatorul companiei Apple si un bun prieten al lui Steve Jobs, a declarat intr-un interviu pentru BYTE.com ca este fericit pentru Steve Jobs si pentru decizia luata de catre el. Wozniac a facut parte din conducerea companiei Apple pentru o buna perioada de vreme si in interviu a precizat cat de solicitanta este o functie de conducere in cadrul unei companii precum Apple. El sustine ca Steve Jobs a renuntat la multe de-a lungul carierei sale pentru a transforma Apple in ceea ce este astazi iar unul dintre sacrificii are probabil legatura cu sanatatea sa.

He really has had to sacrifice a lot to run Apple. I mean, just your time, everybody wants you day and night, that’s what I mean by sacrifices. It takes so much out of anyone to be under just contant pressure and demands like that. Steve needs now to just have some ‘Steve time’. He deserves it. You’ve got to remember. He was surrounded by great, great people at Apple … and those people are still there. I don’t think the core Apple culture will change because of (Jobs’) leaving, not for a long time. Apple is set up. It just needs to stay financially responsible.

      In continuarea interviului Wozniac aduce in discutie un aspect foarte interesant: viata companiei Apple dupa Steve Jobs. Desi fostul CEO al Apple este fara indoiala unul dintr eprincipalele motive pentru care compania functionaza astazi, nu trebuie sa uitam ca el a avut tot timpul in jurul sau oameni destepti, oameni care s-au facut remarcati prin aportul adus la dezvoltarea companiei, oameni care cu sigurata vor face tot ce le sta in putinta pentru a mentine Apple in pozitia pe care o ocupa acum. Compania nu-si va schimba strategia, nu-si va schimba filosifia pentru ca Steve Jobs nu a plecat ci pur si simplu a lasat “volanul” in mainile altui sofer iar el da direct  din spate.