Viitoarele terminale iPhone ne-ar putea recunoaste dupa voce

      Incepand cu iPhone 3GS avem in iOS un sistem de comenzi vocale numit Voice Control care ne permite sa activam diverse functii prin simpla rostire a unor cuvinte in microfonul iDevice-ului nostru. Din pacate sistemul celor de la Apple este mai mult decat rudimentar asa ca in momentul de fata inginerii companiei lucreaza la un altul nou, care permite rularea mult mai multor comenzi decat pana acum. Desigur ca vorbim despre un brevet de inventie care descrie un sistem ce ar recunoaste utilizatorii dupa tonul vocii si in functie de utilizator ar incarca anumite setari de sistem si ar afisa anumite informatii de pe mediul de stocare. Practic fiecare iDevice ar putea fi personalizat special pentru fiecare utilizator in parte si ar putea afisa doar anumite informatii in functie de utilizatorul care este recunoscut.

In a more detailed example, a lengthy command is cited as a possibility: “Find my most played song with a 4-star rating and create a Genius playlist using it as a seed.” Also included is natural language voice input, with the command: “Pick a good song to add to a party mix.”

“The voice input provided to the electronic device can therefore be complex, and require significant processing to first identify the individual words of input before extracting an instruction from the input and executing a corresponding device operation,” the application reads.

     Avand in vedere ca Apple nu este o companie care se rezuma la lucruri simple, noul sistem de comenzi vocale ar fi capabil ne ofere acces la functii din interiorul unor aplicatii. Spre exemplu, putem da o comanda pentru rularea celei mai ascultate melodii din ultimele zile, o comanda pentru rularea unei melodii din aplicatia iPod care are un rating bun ori am putea executa o functie care in mod normal ar necesita deschiderea unei aplicatii. Din nou avem de la Apple un brevet de inventie foarte interesant insa care din pacate nu cred ca isi va gasi “casa” in vreun iDevice in viitorul apropiat.