Cum pot scapa de baseband-ul de iPad?

     Observ ca in ultima vreme tot mai multi posesori de terminale iPhone intreaba cum pot scapa de baseband-ul de iPad, cum pot rezolva problemele cu GPS-ul, etc. Vreau sa lamuresc o data si pentru totdeauna problema upgrade-ului/downgrade-ului baseband-ului de iPad pentru ca voi sa stiti la ce sa va asteptati in viitor. Baseband de iPad puteti instala doar pe iPhone 3G/3GS iar versiunea baseband-ului de iPad este 06.15.00. Puteti verifica baseband-ul terminalului vostru accesand sectiunea Settings>General>About iar valoarea inscrisa in dreptul denumirii Modem Firmware este de fapt valoarea baseband-ului vostru.

     Bun, acum ca am aflat unde poate fi instalat un baseband de iPad, care este versiunea acestuia si cum putem verifica versiunea de baseband a terminalului nostru, sa raspundem la intrebarea din titlul. NU puteti scapa de baseband-ul de iPad in momentul de fata si exista posibilitatea ca baseband-ul de iPad sa ramana permanent in terminalele iPhone.  Pentru a scapa de acest baseband trebuie sa se intample unul din urmatoarele 2 lucruri : Apple sa lanseze o versiune de iOS cu baseband mai mare de 06.15.00(iOS 5 beta 6 are baseband 05.20.x) sau Dev Team sa scoata o solutie de baseband downgrade.

      Apple nu va scoate o versiune a iOS cu baseband mai mare de 06.15.00 asa ca va puteti lua gandul de la o asemenea idee iar Dev Team nu pare a avea o solutie pentru baseband downgrade deci va puteti lua gandul si de la aceasta idee. Practic daca ai baseband de iPad in iPhone-ul tau ramai cu el pe vecie pentru ca nu exista in momentul de fata nici un fel de speranta ca acel baseband sa poata fi readus la o valoare mai mica. Sper ca v-am raspuns la intrebare, sper sa tineti minte pe viitor.