SignalGuru te ajuta sa economisesti benzina, invata programul semafoarelor

     Daca esti sofer atunci probabil nu de putine ori ai fost frustrat cand ai prins de mai multe ori la rand culoarea rosie a semaforului in timp ce conduceai prin oras. Pornirile/opririle constante si consumul de benzina par a fi o adevarata problema in opinia unor cercetatori americani ai prestigioasei universitati MIT care au dezvoltat SingalGuru, o aplicatie care iti spune cum sa conduci pentru a evita stationarea la semafor. Cercetatorii au conceput un sistem numit GLOSA(Green Light Optimal Speed Advisory) care foloseste camera iDevice-lui pentru a “citi” semnalele semaforului si pentru a avertiza utilizatorul daca este cazul sa conduca mai repede ori mai incet in ideea de a evita stationarea.

The system is intended to capitalize on a growing trend, in which drivers install brackets on their dashboards so that they can use their smartphone as a GPS navigator while driving. But unlike previous in-car cellphone applications, the new system, dubbed SignalGuru, relies on images captured by the phones’ cameras. According to Koukoumidis, the computing infrastructure that underlies the system could be adapted to a wide range of applications: The camera could, for instance, capture information about prices at different gas stations, about the locations and rates of progress of city buses, or about the availability of parking spaces in urban areas, all of which could be useful to commuters   

    Folosind acest sistem cercetatorii au reusit sa reduca, cu pana la 20% consumul de benzina al masinii  iar totul a fost facut cu ajutorul unei simple aplicatii.  Din pacate sistemul a fost testat doar in orase in care semafoarele functionau in baza unui orar prestabilit pe care aplicatia l-a invatat si l-a folosit pentru a atentiona utilizatorii. Un asemenea sistem ar fi foarte util insa in locatii in care traficul nu este mare altfel semnalele sonore ale iDevice-ului ar fi complet inutile.