Samsung ar putea cumpara WebOS

      Acum 2 saptamani HP a “omorat” HP TouchPad si seria de smartphone-uri Palm iar divizia a de PC-uri a companiei a fost scoasa la vanzare. Daca pentru divizia de PC-uri ar putea exista companii interesante, pentru WebOS nimeni nu a anuntat ca ofera o suma de bani insa Samsung ar putea face acest lucru in viitorul apropiat. Compania asiatica are un sistem de operare propriu numit Bada OS insa WebOS este mult mult mai evoluat si ar oferi un avantaj importanta fata de restul competitorilor dar ar oferi si siguranta pentru ziua in care Google ar putea decide ca Android OS va fi implementat in terminale mobile doar de Motorola Mobility recent achizitionata de compania din Mountain View.

Samsung Electronics, despite refuting reports it plans to take over Hewlett-Packard’s (HP’s) PC business, reportedly has already recruited HP’s ex-vice president of PSG marketing Raymond Wah to handle Samsung’s PC sales, and the company is also reportedly considering purchasing webOS to compete head on against Apple and Google, according to sources from notebook players.

Both HP and Samsung have declined to comment about the purchase of webOS.

      Cu WebOS achizitionat Samsung ar putea construi o serie de tablete care ar avea o sansa mult mai buna impotriva iPad. Seria de tablete Galaxy a avut parte de un succes slab spre moderat iar HP TouchPad a devenit interesanta abia dupa ce pretul a fost redus cu 80% insa daca Samsung ar produce tablete cu aceste sisteme de operare ar putea avea enorm de mult de castigat. WebOS este un sistem de operare apreciat insa din pacate HP nu a stiut sa profite de el dar Samsung are echipe de marketing si dezvoltare mult mai experimentate care ar putea cosntrui produse mult mai bune.

      Pana la infaptuirea unie asemenea achizitii, Samsung se lupta cu Apple pentru brevete.