Prima Pagina Android Samsung ar putea cumpara WebOS

Samsung ar putea cumpara WebOS

      Acum 2 saptamani HP a “omorat” HP TouchPad si seria de smartphone-uri Palm iar divizia a de PC-uri a companiei a fost scoasa la vanzare. Daca pentru divizia de PC-uri ar putea exista companii interesante, pentru WebOS nimeni nu a anuntat ca ofera o suma de bani insa Samsung ar putea face acest lucru in viitorul apropiat. Compania asiatica are un sistem de operare propriu numit Bada OS insa WebOS este mult mult mai evoluat si ar oferi un avantaj importanta fata de restul competitorilor dar ar oferi si siguranta pentru ziua in care Google ar putea decide ca Android OS va fi implementat in terminale mobile doar de Motorola Mobility recent achizitionata de compania din Mountain View.

Samsung Electronics, despite refuting reports it plans to take over Hewlett-Packard’s (HP’s) PC business, reportedly has already recruited HP’s ex-vice president of PSG marketing Raymond Wah to handle Samsung’s PC sales, and the company is also reportedly considering purchasing webOS to compete head on against Apple and Google, according to sources from notebook players.

Both HP and Samsung have declined to comment about the purchase of webOS.

      Cu WebOS achizitionat Samsung ar putea construi o serie de tablete care ar avea o sansa mult mai buna impotriva iPad. Seria de tablete Galaxy a avut parte de un succes slab spre moderat iar HP TouchPad a devenit interesanta abia dupa ce pretul a fost redus cu 80% insa daca Samsung ar produce tablete cu aceste sisteme de operare ar putea avea enorm de mult de castigat. WebOS este un sistem de operare apreciat insa din pacate HP nu a stiut sa profite de el dar Samsung are echipe de marketing si dezvoltare mult mai experimentate care ar putea cosntrui produse mult mai bune.

      Pana la infaptuirea unie asemenea achizitii, Samsung se lupta cu Apple pentru brevete.

 • Luca

  Am citit si eu pe undeva ca samsung lucreaza deja la imbunatatirea lui Bada,desi nu ar fi o idee rea pt ei sa adopte si webos,dar vad ca incearca sa-si acopere spatele sa nu stea doar cu speranta in android,cred ca au observat ca ceva nu miroase bine dupa achizitia Motorola de catre Google

 • DomnulAvocat

  Da webOs mi se pare un sistem de operare bun ! Dar sa concureze cu IOS ? 🙂 !! Serios acum ! Nu au nici o șansa ! Nu au avut cei de la HP oportunitatea asta daramite cei de la Samsung ! Si dc Samsung ? Astia nu s-au saturat de atâta plagianism ? Si cu Samsung si fără Samsung webOs este game over !!

 • exe

  Nu prea cred zvonul asta. Samsung nici macar nu are o interfata buna pt. Android si in general firmele de hardware gen Intel sau Sony habar n-au sa faca un OS de succes. Nici macar IBM care are o divizie destul de mare de software nu a reusit mai nimic.
  WebOS e mort de pe vremea Palm, iar HP nu a fost in stare sa ofere o noua viziune si sa investeasca bani si oameni ca sa recupereze terenul pierdut in fata Apple.
  Zvonul asta e pt. a-i speria pe cei de la Apple pt. cazul in care vor sa renunte de tot la serviciile Samsung. Samsung nu are nici un interes sa faca o investitie atat de proasta decat daca e pusa cu spatele la zid cum s-a intamplat cu Google cu Motorola.

 • Boboc

  eu cred ca webOS ar putea fi cel mai tare rival pentru iOS,ar fi o veste minunata daca Samsung ar cumpara os-ul.

 • Calinc

  au Bada,singura treaba care ar pute sa o faca e sa le combine ca sa scoata ceva bun si competitiv,chiar as fi curios ce ar reusi…

 • Claudiu

  S-ar opri si ei din copiat iPhone-uri…

 • Tigris Regalis

  Da, da, să cumpere imitatorii ăștia nesuferiți sistemul de operare cu ghinion și să se contamineze și ei cu insuccesele dispozitivelor cu webOS! 😀

 • Flops

  Web OS a avut parte numai de telefoane proaste din pacate. Niciunul subtire, cu rezolutie mare. Dar are o interfata excelenta (copiata iOS si chiar imbunatatita) si ati vazut ca instalat pe iPad mergea de 2 ori mai repede decat pe HP TouchPad.
  Acum a ramas in urma la capitolul aplicatii disponibile, e greu sa recupereze, dar daca Samsung il promoveaza cu telefoane bune, face un AppStore si stimuleaza cu ceva dezvoltatorii, poate recupera.