Video: ChatON – un nou serviciu de mesagerie lansat de Samsung pentru a \”combate\” iMessage

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EMPEm147BPo[/youtube]

     RIM are BlackBerry Messenger, Apple va avea iMessage iar Samsung nu se lasa mai prejos si va lansa ChatON. Noul serviciu de mesagerie ChatON va fi implementat initial in terminalele Samsung Galaxy care ruleaza Android OS si in terminalele mobile cu Bada OS si va permite utilizatorilor: sa comunice unii cu altii prin mesaje text, sa trimita fisiere prin internet si sa faca o groaza de alte lucruri. Daca Apple a tinut ca iMessage sa fie simplu si usor de utilizat, Samsung face un serviciu mai complex care ofera mai multe functii si este compatibil cu o gama mai larga de terminale mobile.

ChatON will be embedded in all devices running on major platforms, including Bada, Android, BlackBerry, (Apple’s) iOS, as well as in other mobile devices, including tablet and (regular) phones.

     Samsung va face noul serviciu compatibil cu aproape toate platformele mobile in viitorul apropiat, da inclusiv iOS care va avea cel mai probabil o aplicatie disponibila in App Store, insa pentru cei fara terminale mobile va exista un site web de pe care vor putea fi trimise mesaje. Samsung va transforma ChatON intr-o retea sociala in care utilizatorii vor avea profile cu diverse informatii despre utilizarea retelei, etc. Serviciul pregatit de Samsung pare foarte interesant mai ales ca ofera o varietate de functii pe care iOS nu le are si nici nu le va avea in viitorul apropiat.

      Noul serviciu al celor de la Samsung va fi lansat in luna octombrie in peste 100 de tari si peste 60 de limbi iar principalele victime vor fi aplicatiile de instant messaging disponibile acum. Parerea mea este ca daca Samsung va promova cum trebuie aceasta platforma, ea va avea un succes cel putin la fel de mare precum iMessage. Pentru mine sistemul este interesant si merita incercat mai ales ca ofera posibilitatea de a discuta cu oricine.

6 COMENTARII

  1. Ce imi place la chat on asta este ca va putea fi folostit pe orice smartphone si nu numai,sunt satul de aplicatii care se pot folosii doar pe acelasi model de device,una peste asta interesanta chestie,eu unul o astept.

  2. Zaone am o intrebare. Mi-am cumparat un macbook pro in iulie anul asta si standby led se aprinde dar e stricat adica nu se aprinde tot. Daca ma duc cu el la noumax imi rezolva problema?

  3. nu inteleg ce e cu atatea servicii de mesagerie special concepute pt anumite device-uri cand avem yahoo messenger, facebook chat sau skype. inteleg ca acest “ChatON” va fi compatibil cu mai multe telefoane/tablete si chiar pc-uri, dar le avem deja pe cele mentionate anterior daca vrem ceva cross-platform