Aveti grija de unde cumparati tablete iPad 2, s-ar putea sa achizitionati doar o bucata de lemn

      In ultima perioada in SUA au inceput sa apara tot felul de comercianti care pretind ca vand tablete iPad 2 foarte ieftin pentru clientii care sunt dispusi sa scoata din buzunar cateva sute de dolari. “Tableta” din imaginea de mai sus este de fapt o bucata de lemn special taiata pentru a arata ca o tableta insa partea din fata a fost acoperita cu banda adeziva si o imagine care ar trebui sa semene cu un Springboard iar in partea din spate avem incrustat un logo al companiei Apple, pentru originalitate desigur.

       Bucata de lemn din imaginea de mai sus a fost achizitionata de o domnisoara din SUA in parcarea unui McDonalds de la 2 domni care i-au facut o oferta de nerefuzat. Pentru doar 180$ bucata de lemn din imagine, a se citi iPad 2, ar fi trebuit sa fie cea mai buna afacere pe care a facut-o tanara domnisoara insa in realitate s-a dovedit a fi doar o teapa. Din pacate multi americani au cazut prada unor asemenea proceduri in ultima vreme in SUA iar politia apeleaza la ajutorul opiniei publice pentru a prinde o banda de persoane care fac asemenea escrocherii in mai multe state americane.

      Sfatul meu, pe care probabil il intuiti deja, este sa verificati intotdeauna ce achizitionati pentru a nu va trezi acasa ca aveti o bucata de lemn de cateva sute de lei/euro.

13 COMENTARII

  1. Omg! Asta e articol ? Iti multumesc pentru ” averizare”. Datorita celor prezentate de tine Mai sus multi nu-si vor cumpara lemne de foc. Articolul asta e precum celebrul citat al lui Hagi: sa fie bine ca sa nu fie rau. Ori … Dacă va kkti nu uitati sa va stergeti la fund , altfel riscati sa va murdariti chilotii .

  2. Bine punctat, Dragos.
    Zaone, ai grija sa nu transformi idevice.ro in Libertatea, desi faci de ceva vreme asta…Mi-am adus aminte, urat din partea ta ca ai dat link spre poza aia cu Jobs agonizand (da, stiu ca nu ai pus poza, dar ai dat linkul).
    Multe articole sunt jenante, incearca sa fii mai selectiv, ia-o ca pe un sfat prietenesc (urmareste mai atent si macrumors.com sa vezi ca aia sunt destul de selectivi).

  3. Da si eu sunt slectiv fata de ce posteaza ei, come on. E ultima oara cand o mai spun, exista de toate pentru toti. Ce tie nu iti place ii place altuia. Voi pune pe iDevice.ro ORICE FEL de articole pe care le consider interesante pentru oamenii care citesc acest website. Nu vrei sa stii ca poti cumpara o bucata de lemn de la un bisnitar? ok, nu citi stirea. Nu vrei sa afli zvonuri despre iPhone 5? Ok, inchide ochii, nu citi articolele astea si vii dupa lansare sa vezi ce are nou. Am inteles, nu tuturor le plac orice fel de articole, nu veti vedea pe IDevice.ro vorbindu-se doar despre jailbreak, tweak-uri, cum sa imi modific iconita din Springboard si alte minunatii. Nu ma veti vedea vorbind despre cum mi-a schimbat viata un iPhone sau alte prostii de genul asta, gasiti de toate pentru toti si cu asta basta.

  4. Este un risc pe care la urma urmei cumparatorul trebuie sa fie constient ca si-l asuma in totalitate. Eu mi-am cumparat un ipad 2 sigilat in cutie cu si tot ce trebuie de la cineva care mi-a promis ca mi-l da la jumatate de pret. Am platit pe el 1000 de lei. E o afacere buna zic eu, insa am riscat! Acum ma bucur de el, insa neavand niciun act de provenientza sper doar sa nu-l stric… Stiu ca respectivul l-a primit din state…

  5. Crezi ca articolul asta e pentru oameni care folosesc un idevice? Dacă tu crezi ca cititorii de aici au nevoi de sfatul de mai sus înseamnă ca te aflii in categoria celor care ar cumpara un ipad2 cioplit in piatra. Am downloadat aplicatia de doua saptamâni si acum vad ca se-mpute treaba. Nu ți-am reposat ca se misca infect de la reclamele tale la pastile, trebuie sa manance si gura ta , dar totuși omule , cum a zis Ion , de ” libertatea ” e satul poporul ..

  6. Tovarase dragos sa stii ca este foarte binevenita aceasta stire,mai sunt si altii mai naivi care pun botul la aceasta teapa,ce nu stie zaone sau nu s-a specificat este modul de inselatorie.
    Se practica acest ”job” si in romania cu succes,si in felul urmator:
    -Te abordeaza un individ si te intreaba,prietene vrei un iphone 4,acum l-am furat vino incoace intr-un colt mai retras sa nu ne vada lumea,cer pe el 150 de euro,normal ca te atrage pretul si targul,nu???Te duci cu el iti arata iphoneul,care este real 100%,il scoate din husa,cutie te lasa sa il butonezi si te tot bate la cap,hai frate ca e real acum l-am furat da banii si i-al sa nu ne vada cineva,tu convins ca e real si faci afacere buna scoti banii sa ii dai,atunci omul se schimba,frate nu pot sa ti-l dau la 150,uitate la el e impecabil dami 200 de euro pe el,tu cand vezi ca omul se schimba iti dai seama ca nu e serios si dai sa pleci.Atunci el ce face cand vede asta,bine ma ti-l dau la 150 de euro,da banii repede si dute sa nu ne vada cineva nu mai sta aici sa nu fim urmariti,ii dai banii iti da cutia,dar ce nu ai observat tu este ca nu l-a pus in cutie si in cutie sau husa a bagat ori o bucata de lemn ori un sapun ceva,bucuros ca ai pus mana pe iphone pleci repede sa nu te prinda cineva si esti foarte bucuros de afacere,cand dupa cateva sute de metri il scoti din cutie,husa si atunci vezi ca ai luat teapa….mai i-al pe vanzator de unde nu e…
    Asa ca domnule dragos fii convins ca multi au luat aceasta teapa,aveti grija ce si de unde cumparati

  7. Multumesc pt absolut orice informatie pe care o postezi Zaone!
    Comenteaza unii pe aici de zici ca ti-ar da bani pentru ceea ce faci.Probabil nici nu sunt constienti de efortul pe care il depui pentru noi.
    Multumesc Zaone pt ca datorita tie iPhone-ul si iPad-ul pe care le detin au devenit mult mai interesante datorita informatiilor tale.
    Asa ca dragi internauti nu va obliga nimeni sa cititi aceste articole si mai ales tin sa va reamintesc ca nu platiti acest serviciu!

    Zaone,ce aplicatii crezi ca are Bianca Dragusanu pe iPhone?? :-)))

  8. Mihaic stii care e problema,zaone trebuie sa fie impartial si sa accepte si critici si laude,iar tu eu sau altii trebuie sa acceptam acelasi lucru,fiecare are o opinie,unele opinii pot fi contrazise cu fapte si dovezi,altele nu,cam asta este regula de baza al unui forum.

  9. Slab articol care cu greu poate fi acceptat ca fiind scris pt “cea mai mare comunitate de iPhonisti din Romania”. Nu are nici o legatura hobby-ul nostru.
    Ne jignesti. Cum adica “Aveti grija de unde cumparati…” ?! Nici unu’ din cititorii tai nu e asa de prost.

  10. Oameni buni!sunt unii pe aici care habar nu au ce inseamna un firmware,care nici pana in ziua de azi nu au inteles legatura intre firmware baseband si terminal.Pun intrebari la chestii scrise clar.Ce vreau sa zic este ca multi si-au cumparat idevice-uri doar pt faptul ca sunt “cool” si nu au absolut nici o treaba cu ele chiar si in conditiile unor tutoriale scrise pas cu pas pe intelesul tuturor.Daca spuneti ca zaone are trebui sa fie nu stiu cum si ca aceasta e o comunitate care se respecta si voi sunteti utilizatori de idevice-uri atunci va rog pe voi sau pe Zaone sa imi spuneti cati dintre voi contribuiti zilnic cu articole la aceasta comunitate?ca eu rar vad multumiri din partea lui Zaone catre anumiti utilizatori ai comunitatii pentru articole.
    Pana una alta nu caut sa ma cert cu nimeni si fiecare comenteaza ce vrea cum vrea eu doar vroiam sa va reamintesc ca munca din spatele acestei comunitati este voluntara iar noi doar ne folosim de ea (gratuit) si sunt sigur ca daca acest site dispare,mai mult de jumatate din utilizatori raman cu idevice-urile “in aer”.

    Zaone crezi ca Sanziana Buruiana are un iDevice cu jailbreak ?? :-))

  11. Eu am un iPad 2 Apple sii e smecher !!!! 😆
    Mda…..siii oameni aia care cumpara nu se uita sa vadă nul atinge??? -_-‘

    😉