Vanzarile tabletei iPad 2 cresc in detrimentul tabletelor Android

     Cu tableta iPad Apple doreste sa repete succesul inregistrat cu terminalul iPhone, mai exact doreste sa stabileasca recorduri de vanzari an dupa an, asa cum face de 3 ani incoace. Fiecare versiune noua a terminalului iPhone s-a vandut mult mai bine decat cea precendenta, iPhone 4 fiind terminalul care a inregistrat vanzari mai mari decat alte 2 modele impreuna. Cu iPad Apple pare sa mearga pe acelasi drum, iPad 2 deja a depasit vanzarile inregistrate de tableta iPad anul trecut iar in momentul de fata vanzarile cresc in detrimentul celor inregistrate de tabletele Android.

Expanding geographic foot print, back-to-school sales and faltering competition suggest upwards of 11 million for the September quarter or almost 20 percent sequential unit growth. With competition being held back by either legal injunction or weak sell-through, iPad volumes could further accelerate in the December quarter approaching 15 million units.

      Informatia vine de la un analist american care sustine ca tabletele Android lansate pana in prezent nu au reusit sa convinga indeajuns de multi utilizatori iar iPad ramane “regina” pe piata tabletelor. Apple nu va pierde pozitia de lider pe piata tabletelor in urmatorii ani iar lansarea iPad 3 cu Retina Display va intari si mai mult cota de piata detinuta in prezent de catre companai din Cupertino. Niciun producator de tablete Android nu are pregatit un model indeajuns de atractiv pentru a combate tableta iPad 2 si ar putea trece cativa ani buni pana vom vedea o tableta Android competitiva.

      Pentru utilizatori vestile nu sunt chiar atat de bune deoarece o companie Apple fara competitie ar fi mai putin motivata sa inoveze.