iOS 5 si posibila data de lansare

5

      Luna septembrie a sosit si voi va intrebati probabil oare cand are Apple de gand sa lanseze versiunea finala a iOS 5. Zilele trecute iOS 5 beta 7 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS insa din pacate nu aducea prea multe noutati importante pentru ca Apple implementase ce era important inca din primele versiuni beta. Chiar si fara noutati in sistem, am aflat ca aceasta ultima versiune beta are setata ca data de expirare ziua de 20 octombrie, semn ca Apple nu se prea grabeste cu lansarea.

      Chiar daca au trecut aproape 3 luni de la lansarea primei versiuni beta a iOS 5 si am ajuns deja la versiunea beta 7, eu unul consider ca Apple ar putea lansa iOS 5 abia pe la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie. Rationamentul din spatele acestei afirmatii sta in data la care ar putea tine Apple conferinta de prezentare a sistemului de operare si a iPhone 5 si in data la care va fi lansata versiunea GM. Apple tine conferinte de prezentare a unui produs la 10 – 14 zile dupa expedierea unor invitatii catre jurnalisti iar in ziua prezentarii produsului lanseaza si versiunea GM a sistemului de operare. De la lansarea versiunii GM si pana la lansarea versiunii finale trec minim 2 saptamani, timp in care dezvoltatorii testeaza sistemul de operare si raporteaza la Apple toate problemele intampinate.

      Avand in vedere ca suntem deja in 4 septembrie si Apple nu a trimis inca vreo invitatie pentru vreun eveniment, lansarea iOS 5 in septembrie devine din ce in ce mai putin probabila. In aceste conditii eu sunt de parere ca iOS 5 final va fi disponibil fie in ultimele zile ale lunii septembrie sau cel mai probabil la inceputul lunii octombrie.