In Europa de Vest se cumpara mai multe smartphone-uri decat telefoane mobile clasice

     Desi poate pare greu de crezut, in Europa de Vest vanzarile de smartphone-uri le-au intrecut pe cele ale telefoanelor mobile clasice pentru prima oara in istorie. Desigur ca iPhone-urile si terminalele Android sunt cele care au contribuit din plin la aceasta crestere iar vanzatorii de smartphone-uri au anuntat ca in ultimele luni telefoanele “destepte” au reprezentat 52% din vanzarile de telefoane mobile. Aceasta schimbare radicala in preferintele consumatorilor se explica prin faptul ca operatorii de telefonie mobila din Europa ofera reduceri mult mai mari in cazul smartphone-urilor decat in cazul telefoanelor mobile clasice.

      Pe de alta parte nu trebuie sa uitam ca exista foarte multe smartphone-uri Android foarte ieftine iar consumatorii prefera sa achizitioneze unul dintre ele in locul unui telefon mobil clasic. Desigur ca acest trend urmeaza sa fie adoptat si de consumatorii din Europa centrala unde avem tari precum Germania sau Italia, tari in care populatia deja adopta la scara larga smartphone-urile in locul telefoanelor mobile clasice. Samsung are cea mai mare cota de piata in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri in Europa fiind urmat de Nokia si Apple insa in viitorul apropiat Apple ar putea depasi fara probleme Nokia insa nu si Samsung.

2 COMENTARII

  1. Seful nou al Apple a zis foarte clar ca vor scoate un iphone low end doar atunci cand vor gasi o solutie ca acesta sa fie superior si mai dezirabil fata de modelele low end cu Android.

    Deci atata poate Apple acum.