Prima Pagina Apple iCloud si accesoriul Dropbox

iCloud si accesoriul Dropbox

    Peste doar cateva saptamani Apple va lansa oficial un nou sistem de backup online al datelor iDevice-urilor noastre cunoscut sub numele de iCloud. Sistemul va salva automat setarile dispozitivelor, datele aplicatiilor, contactele, pozele, practic tot ce tine de iOS si tot ce ar fi salvat in mod normal de iTunes in cazul unui backup. Totusi iCloud are si o mare limitare in sensul ca nu ne permite sa salvam fisiere pe care mai apoi sa le putem redescarca in terminalele noastre. Alte servicii de online storage permit acest lucru si au aplicatii dedicate pentru iDevice-uri insa Apple s-a gandit ca noi nu avem nevoie de asa ceva.

    In situatia aceasta imi vine greu sa cred ca servicii precum Dropbox vor fi lasate uitarii pentru ca ele sunt intr-adevar utile pentru toti posesorii de terminale mobile. Dropbox, spre exemplu, ne permite sa salvam orice fel de fisiere pe serverele companiei, fisiere care mai apoi pot fi descarcate in terminalele noastre sau pe orice alt calculator, indiferent daca ele pot fi sau nu deschise pe un iDevice. iCloud se limiteaza doar la ceea ce poate fi deschis pe un iDevice iar aceasta va fi o mare problema pentru cei care vor avea nevoie de mai mult.

    Eu unul vad Dropbox ca solutia ideala pentru a salva orice oriunde oricand iar iCloud va fi o modalitate buna de a scapa de iTunes. iCloud va fi utilizat de toata lumea iar Dropbox va ramane un accesoriu indispensabil pentru cei care au nevoie de o platforma care sa le permita sa acceseze toate fisierele importante oricnd au nevoie.

 • Claudiu daniel

  Chiar ca va fi o problema! Vreau sa va intreb de ceva timp si uite ca a aparut ocazia! Cum facem sa urcam in Dropbox clipuri mai mari se 180 mega(parca),sa le comprimam sau exista vreo alta posibilitate?! Sau vreo alta aplicatie asemanatoare care sa ne permita asa ceva si spatiu mai mare de depozitare!?Am dat de SugarSync dar n am apucat sa l butonez!! Ce ma sfatuiti!?? Multumesc anticipat!! Aa si voi chiar nu va odihniti de loc!?

 • Vali

  Cu siguranta o sa apara aplicati care se vor folosi de icloud

 • Ovi

  @zaone: Nice post, bine descris amandoaua servicii. Total diferite.

 • Thanks, ma gandeam ca va fi de folos unora.

 • Boboc

  Dropbox este cel mai bun serviciu,nu uitati ca puteti obtine mai mult spatiu,eu am ajuns la 19,9GB (gratis).
  Daca trimiteti invitatii la prieteni si ei instaleaza pe computer dropbox primiti 250mb/persoana (maxim 8gb) iar daca sunteti student si dovediti asta prin adresa de mail de la universitate primiti 500mb in loc de 250mb.
  Eu sunt curios cum vom accesa fisierele iWork din iCloud pe Mac, pe iOS e simplu,sper sa nu fie nevoie de logare pe http://www.icloud.com/iwork 🙂

 • mihaifoto
 • Outsider

  Eu folosesc zumodrive de 1 an care mi se pare mai bun decât dropbox

 • Boboc

  Dropbox e cel mai “bun” pentru ca au oferit API-urile si este integrat in multe aplicatii.
  @mihaifoto iwork.com e o solutie aiurea,trebuie ceva gen iDisk sau ceva integrat in aplicatiile iWork pentru acces local usor.

 • Klaudinho

  Io cred ca cea mai mare problema va fi spatiul de stocare pentru ca vom avea 5 gb free dar io personal aplicatii in iphone si in calculator am peste 20 gb

 • cristi

  super, inca o modalitate sa aiba acces la toate informatiile de pe idevice-uri… very cool…

 • @Klaudinho: Se salveaza doar datele din ele nu aplicatia cu totul.

 • Pingback: Apple a incercat sa achizitioneze Dropbox pentru 800 de milioane de dolari()