Prima Pagina aplicatii Apple a incercat sa achizitioneze Dropbox pentru 800 de milioane de dolari

Apple a incercat sa achizitioneze Dropbox pentru 800 de milioane de dolari

     Dropbox este unul dintre cele mai populare servicii de backup online disponibile pentru iDevice-urile noastre. Dropbox este disponibil sub forma unei aplicatii in App Store si ofera utilizatorilor spatiu de stocare de 2 GB gratuit imediat dupa inregistrarea unui cont pe website-ul companiei. Serviciul in sine este atat de atractiv incat Apple ar fi oferit nu mai putin de 800 de milioane de dolari pentru a il achizitiona desi urmeaza sa lanseze iCloud in saptamanile urmatoare. Zvonul privind intentia de achizitionare a Dropbox este neconfirmat insa ar fi oferit celor de la Apple un avantaj substantial in fata competitorilor directi.

Before file-storage-on-the-Internet service Dropbox raised a huge round at a $4 billion valuation, it underwent an M&A process. Enterprise software-as-a-service company Citrix and Apple took a long look at Dropbox’s books. They saw that Dropbox revenues would reach $100 million this year. Apple, we’re told, eventually offered $800 million.

     Dropbox este o companie care valoreaza nu mai putin de 4 miliarde de dolari insa o companie a caror servicii sunt utilizate de milioane/zeci de milioane de posesori de iDevice-uri. Lansarea iCloud nu va afecta baza de utilizatori a celor de la Dropbox deoarece, dupa cum am explicat aici, Dropbox este un serviciu complementare iCloud care ofera utilizatorilor tot ceea ce Apple inca nu poate oferi.

 • Flops

  De ce nu si-or face un dropbox propriu. Practic nu au nevoie decat de spatiu de stocare si un soft foarte simplu. Nu au servere?

 • guest1

  Ar fi o lovitura pentru android ma gandesc ca, ar taia imediat ce nu tine de idev

 • Tigris Regalis

  @Flops: Se cheamă iDisk și venea la pachet cu MobileMe și cu .Mac (precursorul MobileMe), avea 20GB partajați cu restul serviciilor din pachet (Mail, pagina web, galerie foto). Nu mai este oferit cu iCloud, care are funcția de sincronizare automată a fișierelor create sub iOS cu iCloud și cu restul dispozitivelor din contul iCloud.

  Când va veni AirDrop de pe OS X Lion și pe iOS (probabil iOS 6) și aplicația aferentă va face sincronizare cu iCloud, nu vom mai avea nevoie de Dropbox (și nici de Bluetooth File Transfer).