Apple obtine 40 de brevete de inventie pentru iPhone, MacBook si magazinul din Shanghai

     Cand Steve Jobs a spus ca Apple breveteaza tot ce poate nu a glumit deoarece companiei din Cupertino tocmai i-au fost inregistrate nu mai putin de 40 de brevete de inventie care au legatura cu iOS, iDevice-uri, Mac-uri si magazinul din Shanghai. Toate aceste brevete au fost inregistrate la agentia chineza pentru brevete de inventie si marci iar 33 dintre ele au legatura cu iOS terminalele iPhone si cu iPod Nano. Apple a brevetat in China o buna parte dintre inventiile care au fost deja brevetate in alte parti ale lumii si totul in ideea de a se proteja impotriva copiatorilor care fabrica diverse clone ale iDevice-urilor.

The vast majority of Apple’s latest round of design patent wins in China covers all-things iPhone. Specifically, the design patents cover various user interface (UI) elements from the iPhone’s app dock to varying views of an open productivity folder to phone-specific elements covering such things as mute, keypad, speaker, FaceTime and so forth. The designs also covered icons covering Game Center, two-camera views and one relating to playing music.

      Desigur ca iOS si iDevice-urile nu aveau sa ramana singurele brevetate in China deoarece MacBook Air-ul a fost inregistrat la oficiul pentru brevete de inventie si marci din China. Impreuna cu el Apple a inregistrat si design-ul magazinului din Shanghai dar si cateva elemente ale iAd pentru a se asigura ca nu va vedea clone ale serviciului sau de publicitate online. Desigur ca aceste inregistrar ar putea fi inutile avand in vedere ca, China este un teritoriu in care proprietatea intelectuala are foarte putina valoare.

3 COMENTARII

  1. Bine face, a brevetat si designul iPhone 4 si tot ies clonele, acum chiar numai inteleg cum este, daca samsung face ceva putin asemanator da in judejata, daca chinezii fac clonele in80-90% identice cu i4 cu logo Apple……… atata inteleg ca samsung face concurenta, dar totusi eu as da si chinezii astia in judecata! Parerea mea este ca Apple face bine sa breveteze tot ce face, asa are siguranta ca daca cineva il copieaza atunci plateste ( cei ca samsung, nu ma refer la astia de fabrici HiPhone ). Despre datul in judecata a Samsung si ca vrea sa opreasca vanzarile samsungului, eu cred ca are ceva ca i5 nu a fost lansat pe 6 Iunie la wwdc11, cred ca samsung le-a tras cu ceva peste planuri si nu lea placut la astia de la Apple…… si acuma le da in judecata pentru orice ( ce repet, bine face ca la unele produse chiar sunt copiate de pe ideviceuri, android acesta deja este altceva, eu in locul lor as da direct pe android si as scapa de la mai multe nu de doar samsung, daca tot vrea sa scapa de concurenta ).