HTC interesata de achizitionarea webOS pentru a concura iOS

      Acum cateva saptamani HP anunta „moartea” HP TouchPad, a seriei de telefoane Palm dar si a sistemului de operare webOS. Tot atunci vorbeam si despre o posibila intentie a celor de la Samsung de a achizitiona sistemul de operare al companiei HP pentru a concura cu iOS insa intre timp HP a readus temporar la viata TouchPad si se gandeste serios sa reia procesul de dezvoltare al webOS. Totusi aceste ganduri ale HP s-ar putea schimba rapid daca HTC ar face o ofera serioasa pentrua achizitionarea webOS iar aceasta oferta ar putea veni cat de curand avand in vedere ca Cher Wang, presedintele consiliului de administratie al HTC, a anuntat ca a sa companie ia in considerare o posibila achizitie a webOS.

Cher Wang, chairwoman of Taiwanese smartphone maker HTC Corp., said the company is considering buying an operating system (OS), but is in no rush. „We have given it thought and we have discussed it internally, but we will not do it on impulse. We can use any OS we want. We are able to make things different from our rivals on the second or third layer of a platform,” Wang said. „Our strength lies in understanding an OS, but it does not mean that we have to produce an OS.

      O asemenea achizitie ar oferi celor de la HTC libertatea de a dezvolta in continuare un sistem de operare aproape matur care este foarte bine vazut de multi posesori de gadget-uri. Totusi aceasta achizitie ar putea fi o masura de siguranta pe care cei de la HTC si-o pot lua in cazul in care Google ar decide sa acorde mai putina importanta tertilor producatori de smartphone-uri si sa se concentreze pe Motorola Mobility pe care a achizitionat-o recent. webOS este un sistem de operare de viitor, un sistem de operare care ar face concurenta puternica pentru iOS, un sistem de operare care, din punctul meu de vedere, trebuie mentinut in viata.