Samsung Galaxy S II are cel mai bun procesor grafic, iPad 2 il intrece, iPhone 5 l-ar putea face uitat

      Cei de la Anandtech au facut un review al smartphone-ului Samsung Galaxy S II si in procesul de testare au facut un benchmark al procesorului grafic disponibil in terminal. In imaginea de mai sus avem rezultatele benchmark-ului si observati ca pe primul loc s-a clasat tableta iPad 2, pe locul 2 Samsung Galaxy S II iar iPhone 4 a fost clasat pe ultimul loc, avand cel mai slab procesor grafic din lista. Pentru teste a fost folosit GLBenchmarck 2.1 si OpenGL ES 2.0 la o rezolutie offscreen de 1280 x 720 iar iPad 2 a avut rezultate de 2 ori mai bune decat Samsung Galaxy S II.

      Tableta celor de la Apple a avut performante de peste 4 ori mai bune decat Galaxy Tab 10.1 si de aproape 8 ori mai bune decat iPhone 4 deci ne putem asteptam la o putere grafica exceptionala de la iPhone 5. Desi iPad 2 are un procesor de doar 1 GHz, la terminale mobile procesoarele grafice conteaza cel mai mult deocamdata. iPhone 5 ar trebui sa includa acelasi chip A5 precum in iPad 2 si ne putem astepta ca dispozitivul celor de la Apple sa aiba tot un procesor dual-core de 1 Ghz si desigur chip-ul grafic PowerVR SGX 543MP2 care are rezultate spectaculoase in testele sintetice.

     iPhone 4 este deja de domeniul trecutului, Samsung Galaxy S II si-a avut momentul de glorie insa iPhone 5 il va face uitat, cel putin in domeniul jocurilor pentru terminale mobile.