Samsung da Apple in judecata in Franta pentru incalcarea a trei brevete de inventie

     In luna iulie a acestui an Samsung a actionat Apple in judecata in Franta pentru incalcarea a 3 brevete de inventie acordate pentru tehnologii implementate in sistemul de operare iOS. Desi cererea a fost introdusa in luna iulie la o instanta din Franta, abia acum aflam pentru prima oara despre ea dar chiar si asa vom avea de asteptat pana in luna decembrie pentru a o vedea dezbatuta in fata instantei. Samsung sustine ca Apple ar fi incalcat 3 tehnologii brevetate de compania asiatica atunci cand a dezvoltat iOS si desigur ca totul face parte din razboiul legal pe care cele 2 companii il duc de cateva luni.

South Korea’s Samsung Electronics said Monday it had filed a complaint in France against its US rival Apple for infringement of three technology patents.

“The complaint focuses on three technology patents, and not on the design of the tablets,” as was the case in a complaint filed in Germany that Apple won last week, a Samsung spokeswoman said.

The complaint was filed before a Paris district court in July and the first hearing is expected in December.

     Saptamana trecuta o instanta din Germania a blocat vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 insa doar pe teritoriul german iar pe 26 septembrie vom afla decizia unei instante olandeze in fata careia Apple cere interzicerea vanzarilor smartphone-urilor din seria Galaxy.  Din pacate cele 2 companii au in fata ani buni de lupte legale din cauza brevetelor de inventie si desi Apple a castigat prima lupta, nu se stie in viitor cat succes vor mai avea avocatii companiei din Cupertino.