Prima Pagina aplicatii Coreea de Sud obliga Apple sa isi schimbe politica de acordare a...

Coreea de Sud obliga Apple sa isi schimbe politica de acordare a garantie pentru iDevice-uri

     Asiaticii fac, ceea ce europenii sau americanii nu au curajul sa faca, mai exact reusesc sa oblige Apple sa isi schimbe politicile privind iDevice-urile sale. Dupa modificarea implementata in App Store Taiwan care permite utilizatorilor sa returneze aplicatiile dupa maxim 7 zile de la achizitie, Coreea de Sud obliga compania Apple sa nu mai ofere terminale refurbished in garantie. Coreenii sustin ca in legislatia nationala se specifica foarte clar faptul ca toti clientii au dreptul sa primeasca un telefon nou, o reparatie ori banii inapoi pe terminalul stricat adus la garantie la maxim 30 de zile de la achizitie insa compania Apple oferea in schimb terminale reparate.

Korean iPhone buyers have complained Apple only gives devices refurbished with used parts when there are problems with the product, even though its service warranty states customers can get refunds, new phones or free repairs, the commission said. Under the revision, consumers have the right to choose between the options, the regulator said.

      Desi aceste reguli se aplica doar pentru terminalele returnate in service la maxim o luna de la achizitie Apple refuza sa respecte legislatia astfel ca o agentie guvernamentala a fortat compania din Cupertino sa isi schimbe politica de acordare a garantiei. Orice terminal iPhone cumparat de acum inainte in Coreea de Sud va fi schimbat cu unul nou daca este returnat cu defecte la maxim o luna de la achizitie, aceasta fiind prima oara cand Apple a schimbat ceva in politica sa la presiunile facute de o agentie guvernamentala.

      Din pacate in Europa nimeni nu ia atitudine impotriva companiei pentru a o forta sa ofere 2 ani de garantie pentru produsele sale sau sa o oblige sa ne dea posibilitatea de a cere returnarea aplicatiilor.

 • Vali

  Acesta e precedentul de are toti aveau nevoie

 • Sa fim seriosi, nu isi pun europenii compania Apple in cap. Asiaticii mai au onoare, la noi banul vorbeste.

 • Alex

  Zaone Fi atent. !! m-au sunat meseriasii noumax sa-mi ridic noul ipad 2 .. Surpriza a fost ca noul ipad prezinta urme de desfacere a ecranului iar spatele este zgariat .. Nici seria nu apare pe site apple garantie ,,,,,frumoasa faza ..ce recomanzi sa fac ..??

 • Sa o duci inapoi si sa le spui sa iti dea una noua, asa cum trebuiau sa faca. Fa-i niste poze, etc, etc.

 • Dora

  Sunt destui avocați în România care în lipsă de altceva pot face o acțiune în instanță contra firmei care vinde fără respectarea legislației naționale și europene.

 • proof

  de as avea puterea sa ii ard marul cu chestia legat de garanzie jur ca as face-o,,,ei sa fie mai presus ,,jur,,,penal
  noi suntem mai jos decit koreeni,,,jenant

 • guest

  La cate probleme de garantie are Apple. daca ar da inapoi terminale noi, nu ar mai avea ce vinde apoi.

 • Ia spune-ne tu cate probleme cu garantiile are Apple.

 • xand

  Asa am patit si eu cu un IPhone 3gs 32!
  Am avut asigurare la el in momentul in care mi s-a spart ecaranul si mi-au dat dupa 2 saptamani un alt telefon care de fapt se vedea ca a fost inlocuita carcasa intrucat se vedea usor cauciucul de pe margine!
  Niste nesimtiti cei de la Apple si politica lor pe Europa! Plus ca am avut un Ipod 3g care se stricat de la un fulger cand l-am lasat la incarcat si m-am dus sa ii schimb bateria pt ca nu era in garantie la Istyle si mi-au zis ca nu pot schimba bateria si ca sa il dau pe aceasta plus o diferenta de 700 ron si primesc unul la fel ca acesta! Iar pe Internet gasesti baterii cu 10 euro sa le schimbi daca si gasesti un service!

 • Interesanta povestea cu fulgerul, nici nu intreb cum s-a ars ca sigur exista ceva in spatele ei. Ia-ti o baterie de 10 euro si mergi cu ea, o sa vezi dupa vreo 2 luni cat de buna e.