Video: Cu Valeo Park4U masina se parcheaza singura ghidata de un iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aeRUkNRyycA[/youtube]

    In ziua de astazi majoritatea masinilor noi au sisteme care la parcare ne avertizeaza daca ne apropiem prea mult de o masina din spatele nostru pentru a fi siguri ca nu o lovim fara sa stim. Unele masini se si parcheaza singure iar cei de la Valeo aduc sistemul Park4U chiar si pe terminalele iPhone, dupa cum puteti vedea din clipul video de mai sus. La International Motor Show din Frankfurt cei de la Valeo au prezentat sistemul Park4U care permite utilizatorulor sa controleze de pe un iPhone doar acceleratia si frana in timp ce masina controleaza automat volanul si directia in care se face parcarea.

Automotive equipment supplier Valeo put a new twist on its Park4U system at the 2011 International Motor Show in Frankfurt this week. It enabled the system to be controlled from an iPhone. A Valeo representative stood outside the car, a Volkswagen Sharan, and parked it merely by using an iPhone app. The car, going in reverse, turned its wheel to slot into a narrow, perpendicular parking spot between two other cars.

    Sistemul celor de la Valeo este utilizat deja de catre anumiti producatori de masini insa deocamdata componenta care permite utilizarea unui iPhone pentru a parca masina nu a fost implementata. Ideea este foarte interesanta si mai mult ca sigur va “prinde” in viitor, acum ramane de vazut cand va ajunge prima masina de acest gen si prin Romania.