Prima Pagina Android Peste un milion de aplicatii pentru iOS si Android OS pana la...

Peste un milion de aplicatii pentru iOS si Android OS pana la sfarsitul anului 2011

 

     iOS si Android OS sunt cele mai importante sisteme de operare pentru terminale mobile si pana in prezent aproape 1 milion de aplicatii au fost dezvoltate pentru ele. Dintre aceste 1 milion de aplicatii dezvoltate de-a lungul anilor, doar 800.000 dintre ele sunt in continuare disponibile, 200.000 fiind retrase, sterse de catre dezvoltatori ori proiectul aplicatiei nu a fost finalizat. In ceea ce priveste platforma pentru care au fost lansate cele mai multe aplicatii, desigur ca iOS-ul iese in fata insa avand cu doar 4% sau 40.000 de aplicatii mai mult decat Android OS.

There you go. We just hit the a significant milestone. If you take all the apps ever Now careful: those 1 million apps are not all active. 800k in total are active. But still that is an impressive milestone reached in a few years and an incredible level of activity lead by the developers’ community. For those asking out of this million 52% are iOS apps.

      Informatia vine de la compania Appsfire care listeaza atat aplicatiile din Android Market cat si pe cele lansate in afara sa iar in cazul iOS vorbim doar despre App Store. Ei vorbesc doar despre aplicatii dezvoltate sau in curs de dezvoltare si nu neaparat lansate pentru cele 2 platforme, deci in realitate diferenta de 20% intre numarul aplicatiilor dezvoltate si cele disponibile ar putea reprezenta intr-o buna masura doar proiecte incepute si neterminate. Oricare ar fi situatia, numarul de aplicatii dezvoltate pentru cele 2 platforme este enorm si cu siguranta va creste considerabil in anii ce vor urma.

 • ©laudiu

  De fapt diferența de app intre iOS si Android este de 4%, adică 40 000.

 • cal3star

  android are cantitatw , nu calitate pe cand iOS are calitate si cantitate

 • Tigris Regalis

  Pe piața Android predomină “aplicații” care de fapt sunt colecții de wallpapers și ringtones, la care se adaugă diverse proiecte în stadiu “beta forever”, câteva bucăți de cod care aveau inițial o anumită destinație dar au fost lansate ca aplicații de sine stătătoare, o droaie de filmulețe și flash games, demo-uri ale unor dezvoltatori care vor să-și arate talentele, proiecte ale unor școlari sau studenți care-și expun tema pentru acasă realizată pentru ora / examenul de informatică, precum și o grămadă de aplicații publicitare / spyware / malware, plus imitații jalnice ale unor jocuri cunoscute de pe iOS. Ce-i de comparat aici? App Store este ca un mall, piața Android este ca un iarmaroc de vechituri și ieftinăciuni de la ruși, turci sau chinezi.

 • Pingback: Peste 1 milion de aplicatii disponibile pentru terminale mobile()

 • Victor Bulgar

  @Tigris Regalis, cat de mult se refera aceasta descriere la Apple AppStore! Nu spun ca nu e asa si la Android, insa normal ar fi sa iei in ras atunci cand ai argumente logice de diferentiere, cum ar fi ponderea aplicatiilor calitative, care oricum e infima si in AppStore.

 • Tigris Regalis

  @Victor Bulgar: Nope, vezi orice comparație între magazinele online și vei vedea că pe App Store este un nivel calitativ mai ridicat, inclusiv comparând aceeași aplicație pe iOS vs. Android, plus că pe App Store nu intră malware, beta forever și alte improvizații, apoi predomină aplicațiile reale față de colecțiile de tonuri, wallpapers, imitații, etc. care mișună pe piața androidă.

  Apoi, puțin din mai mult e mai bine decât puțin din puțin! Pe App Store ai mai multe alegeri de calitate. 😉

 • @Tigris Regalis, sunt de acord ca pe Android Market sunt proportional mai multe mizerii, insa nu neglija ca in AppStore nu ar fi inutilitati similare, si cu fart-uri, wallpapere si cu ce mai vrei.