Peste un milion de aplicatii pentru iOS si Android OS pana la sfarsitul anului 2011

 

     iOS si Android OS sunt cele mai importante sisteme de operare pentru terminale mobile si pana in prezent aproape 1 milion de aplicatii au fost dezvoltate pentru ele. Dintre aceste 1 milion de aplicatii dezvoltate de-a lungul anilor, doar 800.000 dintre ele sunt in continuare disponibile, 200.000 fiind retrase, sterse de catre dezvoltatori ori proiectul aplicatiei nu a fost finalizat. In ceea ce priveste platforma pentru care au fost lansate cele mai multe aplicatii, desigur ca iOS-ul iese in fata insa avand cu doar 4% sau 40.000 de aplicatii mai mult decat Android OS.

There you go. We just hit the a significant milestone. If you take all the apps ever Now careful: those 1 million apps are not all active. 800k in total are active. But still that is an impressive milestone reached in a few years and an incredible level of activity lead by the developers’ community. For those asking out of this million 52% are iOS apps.

      Informatia vine de la compania Appsfire care listeaza atat aplicatiile din Android Market cat si pe cele lansate in afara sa iar in cazul iOS vorbim doar despre App Store. Ei vorbesc doar despre aplicatii dezvoltate sau in curs de dezvoltare si nu neaparat lansate pentru cele 2 platforme, deci in realitate diferenta de 20% intre numarul aplicatiilor dezvoltate si cele disponibile ar putea reprezenta intr-o buna masura doar proiecte incepute si neterminate. Oricare ar fi situatia, numarul de aplicatii dezvoltate pentru cele 2 platforme este enorm si cu siguranta va creste considerabil in anii ce vor urma.