Samsung depaseste Apple in vanzarea de smartphone-uri in Europa? Deocamdata nu.

    Apple este in momentul de fata cel mai mare vanzator de smartphone-uri la nivel global insa in Europa compania din Cupertino pare sa fi pierdut batalia cu cei de la Samsung. Conform celor de la IDC, Samsung a livrat nu mai putin de 4.8 milioane de smartphone-uri in Europa, cu 0.2 milioane mai multe decat Apple care pare a fi trecut pe locul 2. HTC ocupa pozitia a treia in acest top si eu unul sunt surprins ca Nokia este clasata mai jos de podium avand in vedere ca pana recent era cel mai mare vanzator de smartphone-uri de pe continentul european.

    Revenind la Samsung si smartphone-urile lor, “victoria” celor de la Samsung ar putea fi doar o bula de aer pentru ca se vorbeste despre livrari de smartphone-uri catre comercianti si nu de vanzari efective. Apple a vandut 4.6 milioane de smartphone-uri in timp ce Samsung a livrat 4.8 milioane de smartphone-uri. Samsung a livrat si 1 milion de tablete Samsung Galaxy Tab dar a vandut doar cateva zeci de mii deci totul tine de exprimare si de putine cunostinte despre modul in care Samsung mascheaza esecurile in spatele unor cifre mari.

    Eu unul cred ca diferenta dintre vanzarile inregistrate de Samsung si cele inregistrate de Apple nu este mare insa pana nu vad de la Samsung cifre clare privind vanzarile, asa cum prezinta Apple, refuz sa cred ca aceasta companie asiatica poate depasi Apple. Samsung a anuntat lunile trecute ca nu va mai furniza cifre detaliate privind vanzarile, nu vreau sa speculez dar va dati si voi seama de ce face acest lucru acum cand Android ar trebui sa fie “pe val”.