Prima Pagina Apple Actiunile Apple ating valoarea de 410$ la bursa, compania devine cea mai...

Actiunile Apple ating valoarea de 410$ la bursa, compania devine cea mai valoroasa din lume

    Vineri seara actiunile Apple au atins valoarea de 410$ la bursa americana, oferind companiei din Cupertino primul loc in topul celor mai valoroase companii din lume in baza capitalizarii bursiere. Exxon Mobil se claseaza pe locul al doilea in acest top avand o valoare cu 25 de miliarde de dolari mai mica decat cea a Apple, o diferenta destul de mica avand in vedere volatilitatea pietei bursiere. Aceasta nu este prima oara cand Apple ocupa primul loc in topul celor mai valoroase companii din lume in baza capitalizarii bursiere si cu sigurata nu va fi ultimul.

     Pentru Apple acest titlu este lipsit de valoare insa pretul actiunilor conteaza cel mai mult si dupa lansarea iOS 5 si iPhone 5 am putea asista la o crestere mult mai mare a valorii actiunilor companiei din Cupertino. Aceasta crestere vine si in urma demisiei lui Steve Jobs, demisie care a avut loc luna trecuta insa nu a avut nici un fel de efect negativ asupra valorii companiei. In final Apple o duce bine si deocamdata nimic nu o poate da jos de pe piedestalul pe care s-a instalat.

 • KFF

  Acolo ma uitam si eu acum vreo 30 de minute si mai era putin ca diferenta intre Apple si Exxon Mobil sa fie 30 de miliarde .

  In orice caz Apple e compania numarul $$$ 1 de mai multe zile cred ca 10-12 , nu de azi neaparat . Urmaresc bursa zilnic (interes) .

  Astazi a fost o zi mai ciudata pe bursa , toata lumea pe minus , mai putin Apple care creste interesant de mult .

 • Soulyd

  Iarasi…………..

 • edy

  Sa compari o companie IT cu una petroliera e ca si cum ai compara mere cu pere. De ce nu compari cele doua companii (Apple si Exxon) cand vine vorba de profit si de banii care se reinvestec in companie din acel profit?

 • Normal, noroc ca exista prostii aia de la bursa care sa le compare, oare ce o fi in capul lor? Probabil mere si pere.

 • edy

  Si cand te uiti pe google finance la apple poti sa vezi ca in josul paginii apple este comparata doar cu alte companii IT, iar exxon este comparata cu alte companii petroliere. Ca si in orice alt loc bursa este pe domenii. Cum am mai zis pretul benzinei fluctueaza in functie de situatia politica si economica din tarile producatoare, de cantitate si de intelegerile/neintelegerile intre tarile producatoare si companiile importatoare. Pe cand in cazul IT nu exista astfel de factori, iar daca exista sunt rare(vezi cutremurul din japonia si problemele cu stocurile).

 • Tigris Regalis

  Foarte frumos! Succesul îi va motiva să continue inovația și să îndrepte în continuare industria IT spre viitor.

  Cât despre Exxon, benzina este combustibilul trecutului, pe măsură ce se vor dezvolta sursele de energie alternativă, va fi tot mai puțină nevoie de combustibili fosili și industria petrolieră va avea în cele din urmă soarta producătorilor de trăsuri, de armuri sau de obeliscuri.

 • Pingback: Actiunile Apple ating un nou record, compania valoreaza aproape cat Microsoft si Google la un loc()

 • Pingback: Apple valoreaza de 14 ori mai mult decat compania Dell()