Prima Pagina Apple iOS 5 are o problema majora cu functia HDR a aplicatiei Camera

iOS 5 are o problema majora cu functia HDR a aplicatiei Camera

    In iOS 4.3 Apple a implementat o functie noua numita HDR care teoretic ar trebui sa imbunatateasca semnificativ calitatea pozelor facute cu terminalele noastre. Din pacate doar posesorii de terminale iPhone 4 pot utiliza functia HDR dar daca nu aveti un asemenea dispozitiv nu va temeti deoarece diferenta dintre o poza normala si una HDR nu este intotdeauna chiar atat de mare. In iOS Apple pastreaza functia insa nu o imbunatateste dar modificarile facute sistemului de operare afecteaza foarte mult utilitatea HDR-ului.

     Incepand cu iOS 5 beta 4 am experimentat probleme cu functia HDR, totul incepand cu o blocare subita a terminalului, blocare care a dus la inchiderea acestuia insa partea buna a fost ca nu am pierdut pozele salvate in el. De la beta 4 la beta 7 am tot avut probleme ce acest gen cand salvam poze folosind functia HDR si de fiecare data problemele apareau dupa ce faceam efectiv cateva poze. Acum in beta 7 am avut din nou probleme mari, terminalul blocandu-se din insa de aceasta data am pierdut si o parte din pozele facute cu aplicatia Camera.

     Problema este ca blocaje am experimentat atat cu jailbreak cat si fara deci bugul este in sistemul de operare al companiei Apple si nu in jailbreak. Daca utilizati functia HDR pentru a face poze pe iOS 5 beta aveti foarte mare grija deoarece s-ar putea sa va treziti cu terminalul blocat si cu o parte dintre poze sterse.

 • Nu cred ca am folosit HDR decat o data sau de 2 ori de curiozitate … dar nu mi se pare cine stie ce

 • Tigris Regalis

  HDR este utilă în anumite situații (diferențe mari de luminozitate), nu în toate. Cât despre bug-uri – riscul beta tester-ilor!

 • Andrei Neacsu

  Eu am folosit camera in ultima perioada foarte mult. Am Beta 7 si n-am avut probleme. Bă mai mult, pozele făcute la luminozitate scăzută sunt mai clare de cand am iOS 5.

 • Me

  Oricum functia HDR e mai mult decat inutila…cand maresti imaginea, vezi ca de fapt HDR-ul din telefon ti-a stricat toata poza….:)

 • Soulyd

  Eu folosesc HDR-ul si mie mi se pare utila ca pozele sunt mai clare cu HDR ( am 4.3.2 ), sunt putin mai inchisi la culoare la lumina soarelui, mai ales daca faci focus pe lumina si nu pe obiect, si sunt mai reale decat cele facute normal!

 • Me

  …mie mi se pare ca principalul lucru pe care il face aceasta functie, este ca baga mult “zgomot”-“noise”….dar, asta e parerea mea doar….