redsn0w 0.9.9 beta 1 – iata tot ce aduce nou

Acum doar cateva minute Dev Team a lansat versiunea 0.9.9 beta 1 a redwsn0w, o versiune care aduce un UI complet modificat si foarte multe functii noi care se vor dovedi a fi extrem de utile pentru orice utilizator care face jailbreak. In imaginea de mai sus avem noul UI al programului si observati ca acum NU mai este nevoie sa avem un IPSW in calculator pentru a face jailbreak, redsn0w preluand fisierele necesare direct de pe serverele Apple. Interfata principala a redsn0w este cea de mai sus si acum totul este impartit in 2 : Jailbreak si Extras. Voi discuta despre ambele pe rand pentru a prezentat toate noutatile.

Jailbreak  

Aceasta este practic functia importanta care acum a fost adusa in prim-plan de catre Dev Team si pentru a o utiliza trebuie sa aveti dispozitivul introdus in DFU Mode doarece de indata ce apasati butonul va incepe intregul proces de jailbreak. Totul are loc mult mai simplu decat in trecut, totul se face cu doar un click si ma bucur sa vad ca in sfarsit Dev Team a decis sa imbunatateasca semnificativ functionalitatea propriului program.

Extras

Sectiunea Extras ne ofera acces la toate celelalte functii adiacente jailbreak-ului, functii care sunt mai mult decat necesare si extrem de utile pentru orice utilizator. Acestea fiind spuse, sectiunea Extras se imparte in 6 mari categrii : Just Boot, Pwned DFU, Recovery Fix, SHSH Blobs, Select IPSW si Preferences. Acestea sunt functiile cele mai importante si voi discuta despre fiecare in parte pe rand.

Just boot – functia care ne permite sa bootam tethered terminalul nostru, practic pentru a o utiliza trebuie sa aveti terminalul in DFU Mode inainte de a apasa pe buton.

Pwned DFU – functia care ne permite sa folosim un custom ipsw cu dispozitivele noastre. Terminalul trebuie sa fie in DFU Mode inainte de a apasa pe buton pentru ca procesul sa functioneze. Folosind aceasta functie scapati de erorile 16xx in timpul procesului de restore.

Recovery Fix – folosind aceasta functie putem scoate un terminal din Recovery Mode dupa ce primim o eroare in timpul procesului de restore. Recovery Fix poate rezolva probleme cu erorile 1015, 1013, etc si functioneaza teoretic cu iOS 4.x, indiferent de versiune. Teoretic functia ar trebui sa fie disponibila si pe iOS 5.

SHSH Blobs – aici lucrurile se complica putin deoarece aceasta sectiune include inca 5 functii noi pe care le voi detalia mai jos:

    • Fetch – verifica versiunea de iOS instalata in terminal, salveaza SHSH-uri partiale si le trimite la Cydia pentru verificare si aprobare. NU salveaza SHSH pentru versiunea de iOS disponibila in terminal daca Apple NU o mai semneaza.

    • Verify – verifica SHSH-uri disponibile la utilizator pentru a vedea daca pot fi utilizate pentru un restore.
    • Submit – permite trimiterea SHSH-urilor la Cydia pentru salvare pe server. Putem trimite SHSH-uri salvate cu TinyUmbrella in calculator pe care Cydia nu le are, SHSH-urile pot fi complete ori partiale, atat in format .plist cat si in format .shsh.
    • Query – permite verificarea SHSH-urilor salvate in Cydia pentru un anumit dispozitiv. Functia are nevoie de ECID-ul vostru pe care il aflati tot cu redsn0w din meniul Preferences>ECID.


    • Stitch – permite atasarea de SHSH-uri pentru un custom ipsw. Din pacate functia nu este completa deci un are rost sa insistam asupra ei acum. Voi reveni cu detalii si intregul proces de indata ce MuscleNerd o finalizeaza. Functia Stitch are probleme in procesul de salvare a baseband-ului in timpul restore-ului asa ca NU o utilizati!

    • Select IPSW – permite selectarea unui IPSW care nu este disponibil pentru download pe serverele Apple. Este necesara doar pentru jailbreak si DOAR daca redsn0w nu a fost pornit prima oara pe un calculator cu acces la internet.

Preferences – se imparte in 3 mici categorii : ECID, Boot Args, Boot Logo.

  • ECID – functia care ne permite sa aflam ECID-ul terminalului nostru pentru a il utiliza cu functia Query care permite verificarea SHSH-urilor disponibile in Cydia. Putem afla ECID-ul atat in format HEX cat si in format Decimal.
  • Boot Args – permite setarea unor comenzi care sa ruleze la bootare, mai exact putem forta terminalul sa afiseze linii de cod in locul marului Apple, etc.
  • Boot logo –  permite utilizarea unui boot logo in procesul de boot.

Acestea sunt totate noutatile aduse de catre redsn0w 0.9.9 beta 1, insa din pacate programul trebuie utilizat in compatibilitate cu XP pe Windows 7 altfel functiile principale nu pot fi utilizate. Din pacate vorbim despre o versiune beta a redsn0w asa ca aveti mare grija cu ea, unele functii sunt experimentale si ar putea functiona cu anumite probleme. Puteti descarca redsn0w 0.9.9 beta 1 de aici: WindowsMac OS X.