Prima Pagina Apple Unreal Engine 3 va fi disponibil pentru platforma Mac OS X

Unreal Engine 3 va fi disponibil pentru platforma Mac OS X

     Sistemul de operare Mac OS X este recunoscut ca fiind “uitat” de catre dezvoltatorii de jocuri, preferate fiind consolele si PC-urile iar acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care foarte multi gameri au preferat sa nu treaca la sistemul de operare al celor de la Apple. Ei bine lucrurile incep incet incet sa se schimbe deoarece Epic Games a anuntat lansarea Unreal Development Kit pentru Mac OS X, o suita software care va permite dezvoltarea de jocuri pentru Mac OS X folosind motorul grafic Unreal Engine 3 portat deja pe platforma iOS.

September 19, 2010 – Epic Games, Inc. has released the September 2011 UDK Beta, the latest version of the Unreal Development Kit (UDK), the free edition of Unreal Engine 3 that provides access to the award-winning toolset used in blockbuster video games, 3D visualizations, digital films and more. This month, we are thrilled to ship a new and improved UDK, now with Mac support.

     Ce inseamna asta pentru utilizatorii de rand? Deocamdata nimic deoarece va trece cel putin 1 an pana vom vedea un joc, cat de cat serios dezvoltat pentru platforma celor de la Apple. Partea buna este ca lucrurile incep sa se puna in miscare si in curand vom vedea in Mac App Store nu doar jocuri portate de pe iOS pe Mac OS X ci jocuri “adevarate” foarte bine realizate si comparabile cu cele disponibile pe console sau pe PC-uri. Pe mine unul anuntul ma bucura si sper ca dezvoltatorii de jocuri sa se miste cat mai repede in adoptarea noilor tehnologii.

 • mihai

  motivele pentru care multi nu au trecut mac OS X este datorita faptului ca sistemul te constrange sa achizitionezi un hardware dedicat extrem de scump, care nu se compara din punct de vedere hardware cu un PC achizitionat la acelasi pret. Daca Mac OS X s-ar putea instala si pe alte sisteme fara sa fie un “Hackintosh”, cu suportul apple altfel ar sta lucrurile. Dar astea sunt fantezii…., ca un asemenea sistem de operare nu ar mai fi la fel de stabil, si fiabil si ar afecta atat imaginea apple cat si vanzarile lor de calculatoare.

 • mihaifoto

  Te inseli mihai. Fa-ti o configuratie asemanatoare si o sa vezi ca ajungi la aceleasi costuri, ba chiar mai mari. Si evident sa te gandesti si la calitatea si designul materialelor premium din orice produs Apple.

  Cand vorbesti de masini spui Mercedes si altele.
  Cand vorbesti de calculatoare spui Apple si altele.

  PS Stiu foarte foarte bine ce scriu aici.