Apple intentioneaza sa produca incarcatoare universale care permit incarcarea si transferul de date in acelasi timp

    Apple este o companie pentru care brevetele de inventie conteaza foarte mult mai ales ca in ultimele luni ele au fost utilizate pentru a proteja iDevice-urile impotriva companiilor producatoare de terminale mobile cu sisten de operare Android. Astazi am pentru voi un nou brevet de inventie inregistrat companiei Apple numit Power Adapters for Powering and/or Charging Peripheral Devices care descrie un nou tip de incarcator universal care ar permite incarcarea unui dispozitiv si transferul de date in acelasi timp. Practic Apple descrie o metoda de a dezvolta un incarcator universal capabil sa incarce si Mac-uri si terminale iPhone insa un incarcator care ar permite celor 2 produse sa transfere date intre ele in timp ce incarcatorul este conectat la priza si le furnizeaza energie.

The filing describes “improved techniques for powering and/or charging peripheral devices through a data transmission lines.” The accompanying illustrations show a number of possible configurations for charging a device like an iPhone or iPod from the same wall plug that powers a portable Mac. “It would be desirable to remove the total number of connections made to a peripheral device so as to reduce the number of connectors and cables needed to operate the peripheral device,” the filing reads. “By reducing the number of connectors and cables, the peripheral size and the cost of the product may be decreased as well as the ease of use of the peripheral device may be improved (less cables to tote around).”

     Ceea ce descrie Apple pare a fi un produs ideal care ne-ar permite sa scapam de multitudinea de incarcatoare disponibile pentru fiecare iDevice/Mac in parte. Desigur ca deocamdata totul se rezuma la un brevet de inventie insa un incarcator universal care ar putea incarca produse diferite dar ar permite transferul de date intre ele ar fi binevenit. Pana la lansarea unui asemenea dispozitiv va trece desigur o perioada buna de timp insa este imbucurator sa aflam ca Apple are in plan lansarea unui asemenea dispozitiv pentru clientii sai.