Android OS are o cota de piata dubla fata de iOS

    Stim cu totii ca iOS-ul celor de la Apple pierde teren in fata Android-ului companiei Google si probabil pe nimeni nu mai mira faptul ca Android OS are o cota de piata aproape dubla fata de iOS. Cei de la millenial au publicat recent o statistica privind cotele de piata ale sistemelor de operare mobile la nivel global iar Android-ul celor de la Google detine o cota de piata de nu mai putin de 54% fata de doar 28% cat are iOS si 13% cat are RIM. Desigur ca vorbim exclusiv despre piata smartphone-urilor unde Google este rege inca de anul trecut si nu pare a fi dispus sa isi cedeze locul.

    Desi diferenta dintre cotele de piata ale celor 2 smartphone-uri este mare, Android OS a pierdut 7% din cota de piata detinuta in luna iulie scazand de la 61% la 54%, semn ca lucrurile nu stau chiar atat de bine pentru producatori. Cele 7 procente pierdute de Android OS merg direct catre iOS care a inregistrat o crestere substantiala desi noul iPhone 5 inca nu a fost lansat pe piata de catre compania Apple. Informatiile furnizate de cei de la Millenial se bazeaza pe incarcarile bannerelor publicitare ale propriei retele de publicitate.

     Daca iPhone 5 se va dovedi a fi smartphone-ul pe care zeci de milioane de utilizatori il asteapta atunci balanta cotelor de piata s-ar putea schimba radical in cursul anului viitor.