Apple integreaza suport pentru procesoare ARM quad-core in Xcode

    La inceputul anului viitor ar trebui sa vedem primele tablete echipate cu procesorul quad-core Kal’El al companiei Nvidia insa nu va ganditi ca iDevice-urile nu ar putea avea parte de hardware similar. Conform unor informatii descoperite in compilatorul integrat in Xcode-ul celor de la Apple, se pare ca exista implementat suportul pentru procesoare quad-core ARM Armada XP dezvoltate de Marvell. Informatiile au fost descoperite desigur de un dezvoltator specializat pe low-level ARM coding iar cei de la arstehnica au putut verifica informatia facand o cautare in codul sursa al Xcode-ului celor de la Apple.

A developer who works on low-level ARM assembly coding for security products was the first to alert Ars that support had been added for Armada’s Cortex A9-compatible processors in the latest version of Xcode (a claim that we later confirmed first-hand). The source code for a part of Clang that interprets what CPU type is being targeted for optimization includes a definition for an architecture type of “armv7k” and CPU type “pj4b“. 

    Avand in vedere ca pana acum nu s-a discutat vreodata despre implementarea procesoarelor quad-core in iDevice-uri informatia este interesanta, mai ales ca lunile trecute se zvonea ca Apple ar putea implementa procesoare ARM in MacBook Air. Un procesor quad-core al celor de la Marvell s-ar putea dovedi a fi o solutie perfecta deoarece ar putea oferi putere de procesare asemanatoare cu cea disponibila in procesoarele dual-core actuale ale companiei Intel. Desigur ca exista sansa ca un astfel de procesor sa ajunga in iPad 3 sau 4 dar parca un scenariu cu o implementare in MacBook Air pare mult mai real.

     Oricare ar fi situatia, la Apple inginerii testeaza deja procesoare quad-core si asta ne da sperante ca in viitor iDevice-urile ar putea avea o putere de procesare mult mult mai mare.