Apple are probleme cu sistemul de in-app purchases, afiseaza castigurile dezvoltatorilor

    De cateva ore bune dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS au probleme cu inregistrarea vanzarilor facute prin intermediul in-app purchase-urilor si desigur ca asteapta o rezolvare din partea companiei Apple. Problema are legatura cu serverele companiei din Cupertino care nu inregistreaza corect cererile de achizitie ale utilizatorilor si practic nimeni nu poate face achizitii folosind sistemul de in-app purcahses al celor de la Apple. Problema ar putea avea legatura cu o serie de tichete de plata false care ar fi intrat in sistemul celor de la Apple dar deocamdata nimeni nu are vreo idee in legatura cu ce se intampla.

     Acest bug al serverelor companiei Apple a generat totusi afisarea castigurilor inregistrate de aplicatii prin intermediul in-app purchase-urilor. Accesand anumite aplicatii din App Store folosind un browser vom vedea in partea stanga jos sub lista unde sunt afisate rating-urile si sumele inregistrate de dezvoltatori prin intermediul in-app purcahse-urilor. Noua categorie se numeste Top In App Purchases si dupa cum vedeti mai sus afiseaza castigurile inregistrate de aplicatie in functie de fiecare pret pentru obiectele disponibile prin in-app purchase.

    Mai sus avem drept exemplu o aplicatie care a adus dezvoltatorului nu mai putin de 500.000$ din in-app purchase-uri iar daca veti verifica diverse aplicatii veti observa ca pentru fiecare dintre ele sunt afisate aceste informatii. Problema celor de la Apple este mare deoarece ofera multora posibilitatea de a vedea cat castiga dezvoltatorii de fapt dar si cat castiga compania din Cupertino.