Posesorii de terminale iPhone sunt cei mai loiali detinatori de telefoane mobile

    Posesorii de terminale iPhone sunt cei mai loiali clienti deoarece 89% dintre ei nu vor schimba smartphone-ul prea curand, conform unui nou studiu facut de o companie americana. Posesorii de terminale iPhone par a fi cei mai multumiti de alegerea facuta astfel ca sunt dispusi sa o faca din nou insa pentru a achizitionat un terminal iPhone mai recent. Pentru cei de la HTC situatia este diferita deoarece doar 40% dintre posesorii de terminale HTC sunt dispusi sa cumpere un nou telefon facut de acelasi brand iar in cazul Nokia sau RIM cifrele sunt ceva mai mici.

    Din aceste studii compania Apple intelege ca este pe drumul cel bun iar smartphone-urile fabricate indeplinesc cerintele consumatorilor asa ca nu va asteptati sa se schimbe prea multe in viitor. Acest sondaj denota loialitatea posesorilor de terminale iPhone care nu sunt dispusi sa renunte la iOS pentru Android chiar si in conditiile in care platforma celor de la Apple are mai multe limitari. Desigur ca orice studiu poate fi departe de realitate insa pana acum iPhone-ul s-a dovedit a fi un dispozitiv extrem de bine vandut in lumea larga iar iPhone 5 este cel mai asteptat iPhone de pana acum.

50 COMENTARII

  1. Utilizatorii de HTC, Motorola , LG etc sunt de multe ori mocangii , fug la prima firma care ofera smartphone la 1 euro , indiferent cum se numeste .

    Utilizatorii Apple e normal sa fie fideli . Cine se da jos din Rolls-Royce sa se plimbe cu Fiat Croma ?

  2. Normal, nici eu nu as schimba iphoneul meu pe un samsung, Lg sau orice…. iphoneul este un produs premium in comparatie cu orice samsung sau alte firme chiar daca nu are hardware cat au ei tot le depaseste in multe puncte de vedere!

  3. Sincer chiar nu am de gand sa dau pasarea din mana pe cea de pe gard.
    Am avut o gramada de telefoane nu schimb iphonul cu absolut nimic.

  4. Interesanta comparatie:),asta este iphoneul,celelalte sunt nite logane,ce fiat….Un rolls fara optiuni,cu piese facute in china,un Rolls cu motor de 1.6(aici ne referim la procesor) un rols fara optiuni,gen tapiterie din piele,sistem de navigatie,sisteme de siguranta(aici bagam lipsa bluetooth,ring toneurilor,a customizarii sitemului),Un rolls care se misca greoi(vezi memoria ram super puternica,512 mb),Un Rolls fara sistem multimedia(difuzor mono si lipsa falshului),iar comparatiile sunt multe.etc.
    Pana la urma ajungi sa ai o carcasa frumoasa de RolLs Royce cum o denumesti tu cu interior si motor de dacie,esti mandrul posesor al unui logan care se vrea a fi Rolls,dar nu poate asta deoarece nu are nimic in comparatie decat infatisarea glosy,si nimic mai mult….Un Rolls adevarat este puternic hardware din orice punct de vedere,este mare,brut,patratos atat la exterior cat si la interior,iar aceasta comparatie mi se duce cu mintea la alt smartphone,nu crezi comrade?
    Oare este adevarata faza cu religia?frenezia si fanatismul religiei apple???
    Oricat de mult as iubi un produs sunt deschis mereu spre ceva mai bun sau mai performant…
    Un exemplu off topic ar fi urmatorul,am avut o masina,nu mai dau nume,o masina foarte dotata si cautata,imi placea,dar cand s-a ivit ocazia catre ceva mai bun nu am stat pe ganduri,iar aceasta care o am este extraordinara,dar as schimbao fara sa clipesc si pe altceva,this is the life,nu?
    dar frenezia isi spune cuvantul,nu exista in lumea asta,iphone ca al meu,iphone ca al meu,si la bine si la greu,e iphoneul meu,iPhone,iPhone,iPhonelul meu,te iubesc mereu,taram taram tam tam…

  5. @user Get the…. out of here… Tu te uiti doar la specificatii nu la realitate! se misca mai bine ca orice samsung din generatia lui ( ma refer la cele aparute in jurul lui si nu dupa un an jumate peste el ), asa poti compara si rolls royce-ul din anii 80 cu Mercedesul din 2011…. si sa stii ca in multe puncte de vedere este mai bun cat si sgs 2 sa luam pe “cel mai bun” in comparatie, jocuri fara crashuri pe i4 vs jocuri plin de crashuri si buguri pe sgs2, camera 5mpixel face poza mai buna cat face 8mpixel de pe sgs2 la filmare 720p i4 este mai buna cat la sgs2, la viteza nu avem ce compara ca sgs2 are 1.2ghz dual-core si i4 are 1ghz singlecore, dar totusi aplicatiile le ruleaza mai bine i4 in fata de sgs2 si sa stii ca acesta nu hardwarul face ci softwareul 9 softwareul care este limitat pentru securitatea maxima a ideviceurilor, android este free si este plin de virusi, spyware, mallware…… si daca vrei sa stii cu jailbreak si niste aplicatii rezolvi toate limitarile, ai bluetooth free, flash,internetdownload,USB MASS STORAGE…. difuzor mono… de ce ai avea nevoie de difuzor stereo???? Sa asculti manele pe strada cu iPhoneul in mana… 🙂 ca pe altceva nu este bun difuzorul stereo sa stii…. numai de ascultat muzica in public in rest ai stereo cu casti daca esti civilizat… ( de care cu siguranta Apple deja nu isi ia rasponsabilitatea ).

  6. @user tu uiti un lucru… Apple comanda componente de la Samsung, sau de la firme care colaboreaza si cu Samsung. “Motorul de dacie si piesele din China” le au si restul telefoanelor.

    Apple stie sa combine foarte bine Hardware-ul cu Software-ul.
    Degeaba ai procesor ultra performant si o caruta de RAMI daca nu stii sa ii folosesti cu cap.
    Cat despre bluetooth si flash am si uitat. Apar tehnologii mai noi, mai performante (OpenSource) care le acopera lipsa.

  7. @soulyd poate la voi la satu mare iphoneul face mai bine decat sgs2 ceea ce spui tu,toate testele din lume facute pana acum arata urmatoarele:camera,poza,filmarea dupa sgs2 este superioara fata de iphone 4,jocuri cu crashuri la sgs2,esti tare ma???iti dai seama cum face pe el sgs-ul cand deschizi un joc,cum la viteza nu ai ce compara???pai de ce,samsung trebuia cumva sa scoata procesor identic cu al lui iphone???il compari ca ele 2 sunt in aceasta categorie,ce jailbreak???il faci cand???Cand vor anumiti hackeri sa scoata unul,nu???Si cand scot un jailbreak ce faci???Dai 10 euro pe o aplicatie gen celeste ca sa poti trimite niste amarate de fisiere,dai 10 euro pe o aplicatie get internet tethering(my wii),dai 10 euro pe o aplicatie gen sa scoata restrictia de la 3g ca sa poti face apeluri facetime,nu????
    Ca sa imi customizez telefonul trebuie sa mai platesc cumva cel putin 100 de euro???Dupa ce dau o caruta de bani pe el si pe aplicatiile care fac ca telefonul meu sa fie telefon? mai trebuie sa scot alti bani din buzunar pentru niste customizari care ar trebuii oferite gratis stimabile????Si vii sa imi spui mie ca e perfect,aaa???
    Am iphone 4 de 32g fara nici macar o zgarietura,fac anunt acum in direct,il dau in secunda 2 pe un sgs2,aviz amatorilor,multumesc.

    @Condor pai tocmai de aia nu uit si am si specificat,piesele alea de Rolls Royce sunt tot de dacie,cum le clasati voi pe cele de la concurenta,numai ca piesa de la concurenta in caroseria voastra devine bolid,intelegi tu!

  8. @user, la noi in satu mare este preferat samsung si nokia, nu prea gasesti iphoneuri….. si ce vorbesti ca trebuie sa dai zeci de euro pentru aplicatii precum celeste ( sunt grautite )…… este adevarat ca jailbreak costa, dar in rest este ca si la android pay4apps… si la sgs2 tre sa cumperi aplicatiile si daca vrei sa stii te si costa mai mult in general! La viteza nu ai ce compara ca sgs2 este din 2011 si nu din 2010, asa putem face comparatie cu samsung omnia Hd si iphone 4, normal ca iphone 4 este mult mai rapid ca acela ca a fost lansat cu un an si ceva peste el! sau comparam sgs si i4 camera 5 vs 5 procesor 1ghz vs 1ghz si vezi ca i4 este peste sgs in orice punct de vedere….

  9. @user nu poti compara iphone 4 cu sgs2 si nu poti compara ferrari cu rolls royce! Iti scriu cu MARE SA VEZI BINE SAMSUNG GALAXY S II ESTE DIN 2011, IPHONE 4 ESTE DIN 2010! ASA POTI COMPARA SAMSUNG OMNIA HD DIN 2009 CU IPHONE 4 DIN 2010 SI VEZI CARE ESTE MA BUN! SAMSUNG GALAXY S II ESTE MAI PERFORMANT LA HARDWARE DAR ESTE PRAF LA SOFTWARE, CE FACE NU FACE HARDWARE-UL CI SOFTWARE-UL! ESTE MAI RAPID CA IPHONE4, ARE FLASH SI TOATE FRUMUSETELE ALEA CE ITI LIPSESC TIE ( MIE NU IMI LIPSESTE NICI BLUETOOTH NICI FLASH NICI NIMIC, MIE IMI ESTE PERFECT IPHONE 4 ). NU AM SCRIS NICUNDE CA IPHONE 4 ESTE PERFECT! NICUNUL NU ESTE PERFECT! ( PENTRU MINE ESTE PERFECT IPHONE 4 ACEST LUCRU ESTE SI NORMAL, DE ACEEA AM CUMPARAT )!

  10. Voi comparati aici BMW cu MERCEDES.Cred ca e irelevant.Daca stai sa te gandesti amandoua au bug-uri.Nu cunosc prea bine samsung dar am citit destule despre el.Si stiu ca e un telefon tare.Pur si simplu imi place atata iphonul ca nu vreau sa il schimb.Chiar acuma am vreo 13 aplicatii in background merge muzica si scriu pe iDevice.
    Cat despre jailbreak hmmmm nu noi romanii am inventat pirateria ci tot ei balaurii occidentali.
    Daca va faceti impresia ca ei nu smeneaza va inselati.

  11. se misca mai bine ca orice 😀 pacat ca nu are smart dial :)) widget-uri, multi-tasking real, si cat de curand n`o sa mai aibe nici jailbreak……..o sa fim in copaci :-< eu chiar ma gandesc cat de fidel o sa mai fiu. pe bune….decat sa stau cu telefonu de fite mai bine imi iau ceva ce e mai folositor.
    plus ca multe chestii nu imi plac….

    acum pe bune, o intrebare. cum pot sa testez o aplicatie, inainte sa dau banii pe ea…de ex vreau sa cumpar un soft gps….dar daca dau 130RON sau 200RON pe el….si nu e bun ce fac? exista vro posibilitate de refund…ca la jocuri sau astea m-am uitat doar de curiozitate si nu am gasit…dar alea sunt sume mici si nu conteaza…dar la 100+ RON m-ar interesa sa stiu ca am un backup in caz de ceva…. (stiu ca la jocuri exista vs demo, dar la aplicatii scumpe nu am gasit demo/lite)

  12. Eu probabil sunt in cei 40%. In ruptul capului nu as renunta la Hd2-ul meu cu android pentru un iPhone. Multi de aici ma vor contrazice, stiu, dar din punctul MEU de vedere android ca SO mi se pare mai bun ca iOS. Am iPad2 si imi lipsesc widget-urile printre multe altele, insa il tin pentru suportul foarte mare ce il are din partea comunitatii de dezvoltatori.

  13. Vezi aici e marea problema.Imposibilitatea de a verifica ce cumperi de la ei.Dai banii nu esti multumit de ce ai cumparat si ramaii fara bani si fara aplicatie ca daca nu esti multumit de ea o stergi din telefon.Plus ca in descrierea aplicatiilor vezi peste tot SENZATIONAL MILIOANE DE CUMPARATORI DIN X TARI.Si cand colo iei teapa.Pai si atunci daca ei te tepuiesc pe fata tu sa nu ii tepuiesti?facand jailbreak sa le furi pe toate.
    Stiu ca nu suna deloc moral si nu incurajez furtul dar e real un lucru.Vreau sa stiu pe ce dau banii.

  14. nu ca as compara iPhonu cu RR, dar ii sunt fidel fiindca nu m-a dezamagit nciodata, fata de un Xperia Mini PRO, care a avut din decembrie 2010 doar 1 update la soft, bateria e praf, se incinge ca naiba si slide-ul se cam hatana…. iar palsticu ala sa matuit in 3/4 luni
    Nam nimic ce sa reprosez lui i4, poate doar ca finisajul ala de pe rama ar trebui sa reziste mai mlt pana sa se degradeze….aa, si numi trebuie camera de 1080 si cu 12MP sau ecran d 4.x inch, ori cine stie ce procesor astronomic.
    N-o sa-mi iau iPhone5, poate iPad 3 sau i6…

  15. ideea e ca iphone e un tel bun ….. acum depinde de fiecare ,pt unii e perfect nu au nevoie de mai mult ,pt altii nu dar nu trebuie generalizat ca nici unul nu e perfect…… pt mine de ex bluetooth e folositor (despre celeste nu am ce sa zic decat ca e praf aplicatia ,nu merita),si m-am plictisit de interfata iOS nu mai schimba si ei nimic ;despre display sincer 4 mi se pare ok cel din iphone mi se pare f mic dupa ce m-am jucat cu cele de peste 4 ….galaxy 2 nu imi place ca e prea usor , imi place ma imult sgs 1 ….. e deranjant iar ca fara jailbreak a imulte limitari … adica ai nevoi de jailbreak pt anumite lucruri care ar trebui sa fie nativ in iOS…… despre difuzor stereo da poate vreau sa ascult manele in public care e problema ?(nu vreau sa stau cu castile in urechi tot timpul) …

  16. Explicatia fidelitatii e ca pur si simplu IOS creeaza dependenta. E o dependenta functionala greu de explicat, e senzatia care o ai cand te joci cu un sgs2 si parca ceva lipseste. Am iphone din 2008 si dupa prima saptamana cu el am realizat ca nu voi mai cumpara altceva. Am trecut de la 2g direct la 4 si daca nu vor fi schimbar cu adevarat majore voi astepta sa fac upgrade la 6 sau 7.

  17. eu cred ca Apple stie sa-si faca cel mai bine reclama… si toti pun botul, cum am pus si eu de altfel… sincer, daca nu ma uitam la reclamele alea ale lor care mai mult ca sigur au si ceva mesaje subliminale, nu cred ca as fi cumparat de la ei… iphone 4 am vazut destule si am tinut in mana dar nu e cine stie ce…sincer… nici macar nu arata bine.. prea stralucitor
    si-mi place tare mult cum au ajuns romanii sa se certe care smartphone e mai bun…ala pe care il ai e cel mai bun si gata…
    in alte tari lumea moare de foame si nu au nici macar cu ce scrie si noi ne certam aici fara niciun sens..
    daca s-ar pune atata energie in probleme mai importante sigur s-ar schimba ceva in bine in lumea asta

  18. iOS ne da o experianta mult mai placuta decat Android, eu personal nu am problema cu Samsung, Lg…. eu am problema cu android,symbian,bada….. astia nu imiplac delo, htc la design nu imi place deloc sunt foarte urate ( cel din poza arata ca un GPS ), dar sa fim sinceri smartphoneurile nu le cumparam doar pentru design, dar totusi un pic te uiti si la design ca degeaba este bun daca arata ca un GPS sau o paleta de ping pong….

  19. @Matei Florin ce depemdenta ? ce lipseste la sgs 2 ? a inceput chiar sa ma plictiseasca iOS desi cand a aparut prima data am fost fan al lui ….. nu mai schimba si ei nimic …..
    @Soulyd exact ce spuneam fiecare cu ce ii place …tie iti place f mult design de la i4 eu consider ca la design htc este peste iphone…….. astea sunt chestii subiective cu ala e cel mai frumos sau cel mai bun …

  20. pt mn Iphone-ul e un telefon de nota 10 atat hardware cat si software, are o platforma foarte stabila fata de WM de exemplu, pt ca sunt un cunoscator in domeniu, si chiar asa de ce-ai nevoie de difuzoare stereo si sa se auda tare, iphone-ul nu e pt manelisti, e facut pt lumea cu bun simt si gust in ceea ce asculta, chiar daca unele terminale WM sau Android au partea hardware mai buna decat iphone la OS sunt praf 😀 oricum Iphone 4 are cel mai tare ecran RETINA display

  21. @marsell in primul rand WM nu mai exista (decat in telefoane mai vechi) si locul lui a fost luat de Windows Phone despre care nu poti sa spui ca e un sistem prost ,incomplet inca dar nu instabil sau altceva ……… cat despre difuzoare care e problema ta daca eu vreau sa ascult manele pe iphone ? vezi asta e prob voastra ,daca iphone nu are ceva inseamna ca nic nu e nevoie de lucrul respectiv ,nu unii oameni poate vor sau au nevoie de lucrul acela ,nu are importanta pt ce…….se vede ce cunoscator esti cand zici ca iphone e de nota 10 ,poate e pt tine dar nu generaliza

  22. dj cata crede-ma ca cunosc destul de bn sistemele lor de operare inca nu am testat WP7 dar 6.0 6.1 si 6.5 le cunosc destul de bn si nu cred ca 7 ar fi foarte diferit, pe cand la Ios e altfel format sistemul, am avut foarte mult de a face cu ele crede-ma si faza cu manele era doar ca sa stanesc controverse:-D

  23. te cred ca le cunosti …dar sa nu vorbim despre WP 7 daca nu l-ai incercat ,nu se compara cu 6,6.5 …..e cu totul altceva ………..

  24. eu am testat WP7 si deloc nu imi place, este urat,complicat si slab! Despre stabilitate nu pot spune nimic ca nu am detinut nustiu cate luni, doar cateva ore m-am “jucat” pe el si sunt sigur ca in viata mea nu osa cumpar nicunu cu WP! Despre iOS pot spune ca este cel mai stabil sistem de operare vazand ca unii prieteni cate probleme au cu android 2.3 si 2.2, eu cu iOS 4.3.2 nu am avut probleme si il am instalat din Aprilie ( chiar in ziua lansarii am facut update si in ziua urmatoare jailbreak si de atunci sunt cu el si merge absolut perfect, pana la iOS5.1 nici nu am de gand sa il schimb ).

  25. da e urat ca nu are iconite colorate nu ?asta esubiectiv si depinde de fiecare ……complicat si slab nu este ….tu ai ramas blocat pe iOS si esti fan …. deci sa inteleg ca iti place android dar te deranjeaza ca nu e suficient de stabil ?

  26. nu sunt fan, nu imi place android, si nu de aceea nu imi place WP 7 ca nu are iconite colorate ( nu sunt un copil prost cum ma crezi tu ). e pur si simplu urat interfata ( mie nu imi place ) si este complicat si slab ( este parerea mea, poate tie iti place, fii sanatos cu el ) nu imi place interfata gen symbian la android, m-am saturat de el si nu crede ca numai interfata ma intereseaza, dar la acest m-am referit cu ‘urat”, Wp 7 nu are aplicatii foarte bune/multe, in iphone si iOs pe mine ce ma surprins este simplitatea,calitatea si performanta! Daca nu ai un iphone 4 nu stii despre ce vorbesc, 3gs, 3g astea chiar au fost mai slabute si la performanta nu sunt foarte bune dar iOS4 si cu un i4 poti vedea despre ce vorbesc ( cel putin i4-ul meu merge absolut perfect fara nici cea mai mica problema, aplicatiile le ruleaza perfect, fara crashuri, laguri, buguri ca si la android si nu se incalzeste dupa 30minute de joc ca si sgs2 si dual-coreurile cu android )

  27. nici nu am zis si nici nu cred ca esti un copil prost ….. acum depinde de fiecare ,nici eu nu pot sa zic ca imi place la nebunie interfata WP7 ,de fapt nu imi place pagina de start as vreasa fie putin altfel ………cat despre sa fiu sanatos cu el ,eu nu am smartphone am un SE k800 …normal ca nu are aplicatii f multe ca e la inceput ….nu zic ca iphone nu e un tel bun este si in place asa in general ,dar mi-ar placea mai mult daca ar avea ecranul mai mare(de 4 de ex) si daca ar fi mai customizabil si ma refer la interfata lui care nu s-a mai modificat si m-am plictisit de ea ,as vrea sa fie mai customizabila , la fel si pe partea de HW as vrea o carcasa verde sa zicem si plus ca as vrea un model cu dual led ,buton dedicat pt camera …etc

  28. da am inteles djcata cauta un telefon mai pt manelisti sa se auda tare muzica sa isi faca poze in oglinda cu lanturile de tinichia s.a.m.d :-))))) sa nu uitam procesorul trebuie sa fie dual core si os-ul cu multe imagini daca s-ar putea custom-izabil sa poate modifica iconitele cu poze cu manelisti, $, € 😉

  29. daca nu e nevoie de dual core de ce sa mai scoata apple un iphone cu hardware diferit pe partea de procesor si ram ? sa scoata iphone 5 cu acelasi procesor si ram ca 4 ,nu?de ce sa aiba o camera mai buna ca si cea de la 4 face poze bune nu? sa ii schimbe decat designul si software-ul si gata ……..si da as vrea cand imi cumpar iphone sa imi pot alege culoarea carcasei ca la unele nokia ; as vrea sa ii mai schimb interfata din cand in cand ,dupa ce ma plictisesc de ea ,si sa fie diferita de a vecinului ….si da vreau sa primesc un ringtone de la un prieten cu nokia express music as zicem prin bluetooth …as vrea sa aiba ecarn mai mare sau mai bine sa iti poti alege sa fie un model cu 3,7 cu 4 cu 3,5 fiecare ce vrea ……. si as mai vrea sa nu am nevoie de itunes ca sa pot copia muzica sau altceva sa il folosesc ca mass storage ,vreau sa am acces la sistemul de fisiere si sa nu fie intr-un format neinteligibil …. si vreau toate astea fara sa ii fac jailbreak ……

  30. Vrei prea multe dar tu te uiti numai la ce faci dar nu te uiti ce se poate intampla in timp ce o faci! ex: mass storage, in caz ca ai un troian pe calculator acela poate lejer sa se baga si pe tel ca windows-ul tau cunoaste fisierele de pe el ( ca si la USB stick ), prin bluetooth poti primi spyware,mallware…. de la alte deviceuri. Pur si simplu iphone nu este facut pentru tine, ai din ce alege, alege un nokia cu carcasa verde, ai bluetooth si toate frumusetile ce vrei tu, iphone nu este facut pentru copii prosti ( nu ma refer la tine ), nu este facut pentru manelisti “smecheri” care asculta muzica pe strada ( cultura 0, aici poate ma refer la tine, daca esti de genul acela ), cine detine un iPhone nu plange ca nu poate sa ia maneaua prietenului de pe nokia….. ( chiar daca sunt manelisti care vor sa puna maneaua pe el se poate rezolva cu un PC sa scoti muzica, si nu cred ca isi permite cineva un iphone si un PC nu ), iOS are interfata unica si este foarte simplu de utilizat ( daca vrei sa modifici o poti face doar cu jailbreak, poti pune tema ca la HTC, android,…. poti le asezi in numere,forme….. iconitele din iOS deci orice “lipsa” se poate rezolva, mai multe cu jailbreak acesta este si normal… ). Referitor la Wp 7 si eu m-am referit la pagina de start ca in rest este ca si android si symbian.

  31. da vreau prea multe ,probabil …. da prin bluetooth poti primi malware ,si daca iesi din casa iti poate cadea o caramida in cap asa ca mai bine stai inauntru …. desi ascult si cate o manea la un chef nu suntgenul care asculta muzica pe strada in general nu neaparat manele ….. si te contrazic ,din argumentele tele reiese ceea ce e in realitate iphone e facut pt copii prosti (nu ma refer la voi care va pricepeti) si de asta e si asa inchis sa nu cumva un copil prost care nu se pricepe sa strice ceva sau sa se viruseze ……si apropo de transfer poate ca nu vreau sa iau maneaua de la prietenul cu nokia ci poate niste poze facute de el ?

  32. @djcata si treaba cu pozele se poate rezolva, ori il incarca direct de pe device pe un site photo-share si tu descarci ori prin aplicatia downloader ori pe Pc si pe urma pui pe iphone ori isi copieaza el pe Pc si iti trimite pe messenger sau iti face un Cd sau DVD ( depinde cate lucruri vrei sa iei de la el ), ok, prin bluetooth este mult mai simplu, dar ti-am zis exista jailbreak,celeste si poti sa iei ce vrei de la orice device, deci daca vreipoti rezolva problema cu bluetooth, eu nu iti recomand dar o poti! comparatia nu isi are locul… iphone nu este facut pentru copii prosti ( nu de aceea au pus Apple limitarile acestea ca sa copii nu cumva sa puna virusi pe deviceurile lor ci ca sa noi care pricepem nu luam virusii de la androizi si astia…. deci ideea este ca daca ai bluetooth free il si folosesti nu? deci inseamna ca esti supus la virusi, este limitat la iOS deci daca nu sunt virusi pentru iOS ideviceurile nu vor fi virusati atat de simplu! ). Eu vorbesc din experianta cu samsung omnia HD, am luat un virus ( ori din cauza mass storage-ului ori am luat ceva prin bluetooth nu stiu, dar trebuia sa o resoftez si daca nu ma pricepeam si nu stiam sa imi fac eu acasa ma costa 180Ron ). Eu zic asa: fiecare alege pentru nevoile lui! Eu nu am nevoie de flash si bluetooth free deci pentru mine alegerea perfecta este iPhone, pur si simplu eu nu as schimba pe i4-ul meu cu nimic, exceptia facand doar i5 in caz ca va merita sa mai dau niste bani in plus ca sa o iau!

  33. “ori il incarca direct de pe device pe un site photo-share si tu descarci ori prin aplicatia downloader ori pe Pc si pe urma pui pe iphone ori isi copieaza el pe Pc si iti trimite pe messenger sau iti face un Cd sau DVD” pai astea sunt solutii si mai ziceti ca iphone e simplu de folosit ? pai daca eu trebuie sa le iau atunci de la el ,ce fac il trimit acasa sa le puna pe net ??

  34. da sa zicem ca e posibil si asta …..dar celeste e o porcarie de aplicatie ,plus ca trebuie jailbreak parca ….nu stiu cum vine asta da pana sa apara iphone eu nu auzisem de telefon serios la care sa nu poti face transfer prin bluetooth

  35. @djcata: Iar vii cu povestea asta? Poți transmite și fără JB, prin email sau online storage! Am mai discutat noi asta.

    Bluetooth este o tehnică veche, gândită pe post de surogat de email pe vremea când telefoanele nu aveau email sau acces la online storage. Acum nu mai e cazul, nu mai e nevoie de BT File Transfer.

  36. asta ce spui tu cu email sau online storeage e ca si cum ai vrea sa te duci de la buc la constanta si ai trece prin iasi ….daca omu nu are net pe tel ??

  37. @djcata, da, tu crezi ca cine are iphone nu are bani pentru un PC, nu are bani nici sa activeze lunar o oferta de net cu 3euro… nu are nici bani de mancare….. ti-am zis ca daca esti asa innebunit pentru bluetooth iti rezolvi cu celeste, nu conteaza cat de prostie este aplicatia, ideea este ca poti trimite poze si manelele prietenului de pe nokia sau samsing sau de care are! daca nu ai aflat inca Apple nu implementeaza nimic pe jumatate terminat, instabil sau riscant ( la vedere de virusi, mallware, spyware…. ) in deviceurile lor ( de aceea nu o sa vezi Amoled, flash, free bluetooth si download in iOS Safari ), pur si simplu daca tie nu iti place ca este restricitonat in aceste puncte de vedere iti cumperi altceva si ai rezolvat treaba! Daca vrei un smartphone cu restrictii dar secur si stabil iti cumperi iphone daca vrei ceva android, bada, Wp sau symbian care sunt libere dar plin de probleme cu virusii si cu instabilitatea lor cumperi un alt smartphone cu ele. Eu prefer iOS, deci sigur voi ramane la iphone!

  38. @Soulyd: +1

    @djcata: Orice telefon actual are suport pentru ‘net și email. Dacă prietenu’ dorește să comunice rapid, are ‘net pe telefon și primește email-ul tău imediat, dacă nu dorește să comunice rapid, n-are ‘net pe tel. și citește email-ul acasă. Simple as that!

  39. @tigris si daca nu are net ? …
    @soulyd de ce crezi tu ca prin bluetooth se pot trimite numai manele ?nu inteleg …si m-ati innebunit cu instabilitatea si cu virusii …………..cand a aparut iphone am fost cel mai mare fan al lui ,mi-a placut dar acum m-am cam plictisit de el asa ca os nu ma refer la aplicatii ,nu au mai schimbat si ei nimic …… si in afara de asa zisa stabilitate ce altceva are in plus iOS fata de restu ?

  40. @djcata eu despre manele am facut numai un exmplu asa mai pentru tine ( tu ai zis ca vrei sa asculti manele pe strada. 🙂 ) inafara de stabilitate si reactionare la comenzi mai buna decat altele ( ce este foarte important ) mai are in plus appstore-ul cu aproape dublul aplicatiilor ( fara jailbreak si cu jailbreak nici nu spun nimic… ) in fata cu android ( care este cel mai mare dupa iOS ), si acum stiu ca o sa spui ce conteaza aplicatiile…. sa stii ca aplicatiile conteaza foarte mult fiindca cu cat mai multe aplicatii are appstoreurile cu atat mai multe functionalitati au deviceurile, este mult mai simplu si mai placut de utilizat ca orice alt OS si nu ai frica ca te trezesti dimineata si nu prea mai merge cu softul ( eu am patit asa cu symbian, despre android nu pot sa iti spun nimic ca l-am schimbat robotelu ala dupa 2saptamani, nu este placut de utilizat, vorbesc de sgs sa stii ca nu vorbesc despre un oarecare smartphone mie nu mi se pare asa de performant cum spun specificatiile asemanatoare cu iphone 4, la un lucru bate pe i4 la internet este mai rapid dar ii si mai mic, aici ma refer cand fac zoom pe text se depixeleaza in fata cu retina de pe iphone 4 la care si cu zoom este crystal-clear ). Dar ti-am zis, aici nu are rost sa ne certam, tie nu iti place iOs si iPhone nici macar nu stiu de ce esti tu aici…. site-ul acesta este iDevice nu IManele si nici AndroidDevice.ro sau altceva, aici venim noi posesorii de iDevice-uri sau cei care sunt interesati de iDeviceuri!

  41. am zis ca vreau sa ascult manele la el (desi nu vb serios ci doar asa ca am vazut ca voi aveti ceva cu manelele ,nu inteleg ce aveti ,fiecare asculta ce vrea) dar nu am zis ca ascult pe strada ,nu ascult muzica pe strada …..da numarul aplicatiilor e mai mare la apple dar nu cred ca deja mai este asta un avantaj asta acum …. cat despre sgs eu m-am jucat cu el are un prieten si pot sa spun ca merge super nu are nici o problema cum ziceti voi ca nu se propie de performante ,merge perfect ….. nu vreau sa ne certam ,imi place ios si iphone ,cand au aparut am fost cel mai amre fan al lor dar in timp nu au mai venit cu ceva nou ,nu stiu poate ma asteptam eu la prea mult …. uite citeste aici http://www.zdnet.com/debate/great-debate-is-the-iphone-5-your-dream-phone/6306467?tag=mantle_skin;content si citeste comentariile sa vezi de ce nu vor unii iphone ,cred ca sunt unele comentarii foarte interesante , daca nu poti iti fac un rezumat

  42. @djcata
    Da, am citit niste comentarii ca m-am saturat dupa aia, au evadat wp7 lovers pagina! WP7 comparativ cu iOS este ca si cum ai compara un dacia 1410 cu noul mercedes s500 ( nu se poate face comparatie ce are in plus??? live tiles, social network atat. ce are in minus ( sorry nu intra atat caractere intr-un comentariu cat as putea scrie despre minusurile wp7 fata de iOS ), totii cin cu iconitele din iOS, sincer nu stiu ce au cu ele, mie mi se pare mult mai bune si mai usoare de utilizat decat din orice OS, toatele au feelingul acela plictisitor de la symbian ( eu m-am plictisit de acela, poate cine are iphone din 2007-2008 sa plictisit de cum arata iOS, poate si eu voi fi asa peste cativa ani )

  43. eu nu inteleg persoanele care spun ca au folosit un android de 10 milioane(1000ron) si nu era performant, se incingea, etc asa ca iphone de 30 milioane rullz. Asta se numeste disonanta cognitiva… si prostie.