Samsung deschide magazine noi, le decoreaza cu iconita App Store-ului si cea a browserului Safari

    Imaginea unui magazin este extrem de importanta deoarece ea da de inteles clientului ca respectiva locatie este una interesanta pe care el ar trebui sa o viziteze sau nu. Imagninea unui magazin denota desigur si incredere sau neincredere asa ca Samsung s-a gandit sa isi decoreze un nou magazin cu iconita App Store-ului celor de la Apple. Da, dupa copierea design-ului terminalului iPhone si dezvaluirea de secrete industriale privind tableta iPad, iata ca Samsung isi decoreaza acum magazinele utilizand iconita App Store-ului companiei din Cupertino.

    In imaginea de mai sus aveti delimitate iconitele care sunt reprezentate in magazin si observati cel putin 3 iconite ale App Store dar in partea dreapta sus exista si o iconita a Safari deci este foarte clar ca persoanele care au facut acea parte a peretelui au cautat iconite specifice ale Apple. Partea interesanta este ca Samsung produce terminale cu sistem de operare Android iar cele 2 iconite nu au ce cauta acolo avand in vedere ca ele nu exista pe platforma celor de la Google. Acum acuzatiile celor din Cupertino privind felul in care Samsung intelege sa “inoveze” ar trebui sa fie foarte clare prin imaginea acestui magazin din Sicilia.

    Daca nici aceasta nu este o dovada cat se poate de clara a faptului ca Samsung stie cel mai bine sa fure de la altii, atunci nu stiu ce v-ar convinge.

42 COMENTARII

  1. Simsucx o cauta cu lumanarea , logoul AppStore e marca inregistrata si se foloseste doar cu acordul companiei Apple .

    Un proces care ar trebui sa il piarda Songsunx de la prima infatisare .

  2. Samsung face si laptop-uri cu windows pe ele…daca nu ma insel, safari are si o versiune pentru windows….deci, implicit, iconul cu safari apare pe un samsung in mod legal….:) la fel si cu appstore, daca il instalezi pe windows….poate se pot prevala in felul asta….

  3. @ME Samsung lanseaza laptopuri cu windows, dar windows apartine de microsoft, deci cu acordul microsoft poate pune iconitele si safari eu inca nu am vazut in nicio reclama de windows ( mozzilla da, dar safari nu! ) si Appstore-ul este din iOS nu din Windows, este integrat in iTunes dar tu pe windows nu ai nicio iconita Appstore!

  4. Haideti mai oameni fiti seriosi, probabil designerul de interior nu si-a facut complet temele, chiar credeti ca Samsung a hotarat sa puna cele 2 iconite pe perete? Probabil e coltul produselor Samsung din ceva magazin de electronice.

  5. @zaone: stirea data de tine e incompleta, sau ai scris asa ptr a avea unii ce injura.
    in articolul pe care il folosesti ca sursa este o posibila explicatie, „Now it’s possible this was a display left over from some other event or product, but still.”
    in al doilea rand nu este un magazin samsung, ci un punct de vanzare si „service face to face” in cadrul noului mall Centro Sicilia din Catania,
    „Samsung Mobile has chosen the point of sale of the Euronics brand new shopping mall “Centro Sicilia” in Catania to open his shop sponsored dedicated to the world of smartphones and Tablet where customers can try out all the news of the Korean home.
    Not only smart but also appropriate personnel devices, accessories and lots of multimedia including TV monitors that show news, features and information on Samsung products.”

  6. Are produse in display pentru vanzare, vinde catre clienti, e magazin, in engleza ii poti spune point of sale, dar tot aia este si treaba aia cu e posibil sa fi ramas de la altii, fii serios.
    Ideea este simpla, isi branduiesc magazinul cu iconite ale App Store si Safari, ca niste copiatori nesimtiti.

  7. @zaone: textul ala este un link in sursa pe care o ai in articol.
    „Consider the wall of apps in this photo of the company’s new shop-in-a-shop in Italy’s Centro Sicilia, which appears to feature not only the iOS icon for Apple’s mobile Safari browser, but the icon for the company’s iOS App Store — three instances of it.” asa apare in sursa ta, iar acolo este un link spre o alta pagina.

    sunt utilizator de iphone 4 si singurele produse samsung pe care le am sunt componentele din iphone.
    chiar nu ma intereseaza daca samsung da bine sau rau.

  8. Fie, ideea e ca somebody’s getting fired. Ceea ce au facut ei acolo genereaza un scandal international si Apple ii va taxa avand in vedere ca e paranoica in ultima vreme.

  9. Hai ma, baietii astia de la Samsung isi fac doar treaba. Cumpara si ei magazinele altora si “uita” sa dea jos iconitele Apple. Acum stau si ma gandesc: daca teoria asta cu achizitionatul magazinului si nearanjarea lui ar fi reala(lucru de care ma indoiesc extraordinar de mult) atunci, care companie se promova utilizand branding al Apple?

  10. Cand spui sicilia, spui italia… Cand spui italia, totul e posibil . Cred ca a lucrat vreunul de la apple sub acoperire la aranjarea magazinului

  11. @KFF, don’t be such a fanboy ! sa ne reamintim ca Apple creeaza designul si orice ‘iar si iar revolutionar’ doar teoretic ! nu au fabrici sau altceva, ei sunt doar cu teoria… samsung are de toate, mai nou si google :D… insa da, toate la un loc, iese ceva frumos [cand a iesit iPad-ul prima oara, lumea a fost dezamagita, dar pentru ca sunt Apple fans care cumparata orice rahat cu un mar pe spate, cei de la Apple o duc bine :)), platforma de buna pentru ca au ales developerii sa lucreze pe ea]. Ce e Apple fara developerii care creeaza aplicatiile disponibile azi ? doar un mac stricat… folosesc OS X Lion, Windows si uneori Linux, deci chiar nu sunt fan nimic :))

  12. sint stiri ca sa pastreze memoria fresh cu cele 2 firme,marketing,publicitate si alte chestii,oricum tot ele isi vor rezolva neajunsurile fie prin intelegeri amiabile fie prin procese…dar ideea e sa fie permanente in atentia publicului,deci stiri,eu vreau sa vad de la ele in schimb ceva palpabil…

  13. Într-adevăr, Samsung ăștia sunt de groază, întâi au copiat forma, ambalajul și interfața (până și iconițele!) de la iDevices, acum au copiat “app wall” de la conferințele Apple și până și iconițele de iOS de pe app wall – ăștia chiar n-au nici umbră de bun simț?!

  14. De curiozitate, ati incercat sa cautati samsung in appstore?

    35 ipad apps si 79 iphone apps. Samsung electronics si samsung publishing sunt autori de aplicatii ios.

    Deci partea interesanta e ca, desi produce terminale android, asa cum zice zaone, produce si aplicatii ios.

  15. 2. Compatibility: Developers may use Apple, Macintosh, iMac, or any other Apple word mark (but not the Apple Logo or other Apple-owned graphic symbol/logo) in a referential phrase on packaging or promotional/advertising materials to describe that the third party product is compatible with the referenced Apple product or technology, provided they comply with the following requirements.

    a. The Apple word mark is not part of the product name.

    b. The Apple word mark is used in a referential phrase such as “runs on,” “for use with,” “for,” or “compatible with.”

    c. The Apple word mark appears less prominent than the product name.

    d. The product is in fact compatible with, or otherwise works with, the referenced Apple product.

    e. The reference to Apple does not create a sense of endorsement, sponsorship, or false association with Apple or Apple products or services.

    f. The use does not show Apple or its products in a false or derogatory light.

  16. Nu vreau sa iau apararea samsungului. Este clar ca sunt prea lenesi sa lucreze putin ideile apple pentru ca acestia sa nu ii poata ataca. Ceea ce vreau sa spun e ca nici apple, si nici multe alte companii nu sunt usa de biserica

  17. …pai daca cei de la Euronics vand si idevices, chiar de au campanie cu samsung momentan, ce sa le zica Apple ? ….poate nu se va datora succesul/insuccesul campaniei Samsung, celor cateva iconuri…:))

  18. @Adrian, cred ca nu ai inteles ce a vrut sa spuna in acea secventa … oricum, Steve Jobs, spre deosebire de Samsung, a demonstrat ca are calitatea de a crea “lucruri” pe care altii doar le viseaza si in cel mai fericit caz le copiaza.

    iPod, iPhone, MacBook Air, iPad … etc. Nu vorbesc numai de produsul propriuzis ci de calitatea si atentia cu care sunt facute fiecare in parte, de la modul in care incaratoarele de laptopuri se “lipsesc” pana la felul in care sunt construite carcasele. Asta face diferenta intre APPLE si RESTUL.

    P.S. Samsung, marea companie, nu este in stare sa dezvolte un sistem de operare propriu.

  19. cred ca vorbiti prostii …daca nu ati observat acolo sunt si alte iconite (firefox,facebook ,skype ) care nu sunt produse google ,sau samsung deci care e problema pana la urma ?????

  20. @Adrian: Prada nu are un design protejat prin înregistrare în UE, cum are Apple, apoi asemănările sunt cel mult la culoare, pentru că dimensiunile, formele, proporțiile și numărul de elemente de design sunt diferite. Tras de păr comentariul de pe BGR, rău de tot.

  21. @Adrian: Plus că primul iPhone a fost prezentat oficial pe 9 ianuarie 2007, iar primele poze cu Prada au fost oficial publicate în 18 ianuarie 2007!