S3 Graphics, divizie a HTC, actioneaza Apple in judecata pentru incalcarea unor brevete de inventie

    S3 Graphics este o divizie a HTC, divizie recent achizitionata de catre compania asiatica in mare parte pentru brevetele de inventie detinute pentru tehnologii referitoare la chip-uri grafice, etc. Cei de la S3 Graphics sustin ca Apple a incalcat 2 brevete de inventie referitoare la componente hardware si programe software in dezvoltarea iDevice-urilor dar si a Mac-urilor sale. Fiiind o divizie a HTC, care are deja in derulare cateva procese cu Apple, cei de la S3 Graphics au cerut desigur ca vanzarile de iDevice-uri sa fie blocate in SUA din cauza acestor nereguli.

Yesterday (Thursday, September 22, 2011), S3 Graphics, a company in the process of being acquired by HTC, filed two new complaints against Apple, further escalating the patent dispute between the “HTC camp” and Apple:

  •  an ITC complaint (click here for the official notice) over “Electronic Devices with Graphics Data Processing Systems, Components Thereof, and Associated Software”
  •  a federal lawsuit in the District of Delaware, targeting “certain electronic devices and components, [for example], the Apple iPhone, iPad, an[d] iPod Touch mobile devices, Apple Mac desktop and notebook computers, alone or in combination with associated system and application software sold or distributed by Apple”

    In vara Apple a cerut blocarea vanzarilor de terminale Android fabricate de HTC pentru incalcarea unor brevete de inventie detinute de catre compania din Cupertino iar acest recent proces este doar un raspuns din partea companiei taiwaneze. Cei de la HTC doresc sa incheie bataliile legale contra Apple si compania S3 Graphics s-ar putea dovedi a fi cea mai buna achizitie in acest sens. Desigur ca totul se rezuma la instantele americane care vor trebui sa dea castig de cauza uneia dintre parti si ramane de vazut daca HTC are indeajuns de multe dovezi pentru a putea iesi invingatoare.