iPhone 5 cu 1 GB RAM, chip A5 si camera de 8 megapixeli

    Saptamanile trecute auzeam ca iPhone 5 va avea 512 MB RAM si nu 1 GB, asa cum se asteapta toata lumea insa astazi cei de la 9to5mac “dau cartile pe fata” si spun ca iPhone 5 va avea mult mai multe. Noul dispozitiv va avea, conform lor, 1 GB RAM, chip A5 din iPad 2, camera de 8 megapixeli si un chip baseband care va permite utilizarea terminalului  atat in retele GSM cat si in retele CDMA. Cei de la 9to5Mac sustin ca aceasta camera de 8 megapixeli va avea un nou senzor de imagine care va permite captarea de poze foarte bune in conditii de luminozitate scazuta, va avea rezolutie mare si pe partea de software va avea o functie panoramica. Desigur ca nu se vorbeste despre filmare video in format 1080p dar o camera de 8 megapixeli fara asa ceva este greu de crezut ca va fi implementata.

The new iPhone features Apple’s dual-core A5 processor like the iPad 2 for even faster performance, better gaming , and drastically improved graphics. Apple didn’t stop there though. Unlike the iPad 2, the new iPhone packs 1GB of RAM. The new iPhone will also feature an upgraded camera system. In terms of hardware, the new camera  is an 8 megapixel sensor that takes incredibly high-resolution  and clear shots, even in low light conditions because it has a backlit sensor.

    Pe langa hardware cei de la 9to5mac pun accentul pe o noua functie numita Assistant care practic va transforma terminalul nostru intr-un asistent. Utilizand-o vom putea scrie mesaje, vom putea scrie notite sau intrari in aplicatia calendar, vom putea face apeluri, practic functia este un Voice Control extrem de mult imbunatatit. Terminalul va recunoaste cuvintele mult mai bine, teoretic, si ar trebui sa nu fim nevoiti sa rostim frazele de cateva ori pentru ca el sa le inteleaga insa totul depinde desigur de software iar pentru limba romana nu va asteptati la prea multe. Pe langa Assistant vom avea si sistemul de scriere dupa dictare al celor de la Nuance, sistem care ne va permite sa utilizam terminalul pe post de “secretara” insa din nou functia de recunoastere a cuvintele este cea care va  da probabil cele mai mari batai de cap.

To activate, the user holds down the home button for a couple of seconds (loads much quicker than Voice Control because of the A5 chip/RAM) and then the microphone interface “slides up” from the bottom in a clever animation. The speech interface doesn’t cover your entire view, just about the bottom fourth of the display – like the multitasking/app-switcher function. The feature even works from the lock screen. In addition to Assistant, the new iPhone features Nuance speech-to-text integration , formally called “Dictation,” according to a mobile carrier source familiar with the feature’s extended testing.

     In concluzie, nu se spune nimic despre un ecran mai mare, specificatiile hardware le stiam deja iar pe partea software ne asteapta multe multe functii insa ramane de vazut cate dintre ele vor fi utile pentru romani. Nu uitati ca 4 octombrie este data la care se zvoneste ca va fi prezentat iPhone 5.

35 COMENTARII

  1. Alta “sursa” de incredere… se pare ca orice zvon debitat de vreun tembel ajunge sa apara si aici…

    Chiar e nevoie ca fiecare post care apare pe internet scris de orice maimutoi fara sa dea nici o sursa REALA trebuie postat si aici sa umple blogul cu aceelasi lucru care se tot ZVONESTE de cateva luni ?

    Inteleg sa postezi lucruri noi, lucruri care au cat de cat o baza credibila, dar sa postezi in fiecare zi cate un post facut cu dupa aceeleasi zvonuri de luni de zile mi se pare inutil.

  2. lucruri bune soft-ul are…incercati rosetta stone si apoi mai vorbim,apropo,invatati sa pronuntati corect pt ca o sa fie iures cu engleza…:))

  3. @oakyz: E atat de simplu sa sari peste zvonuri, really. Jignesti oameni pe care nu ii cunosti si despre care habar nu ai nimic. Nu ai tu nici cea mai vaga idee cu cine si cum au vorbit aia. NIMENI nu poate divulga o sursa de informatii, cand o sa fii in postura lor si vei afla informatii de genul acesta vei intelege de ce. Pana atunci tipati toti ca nimeni nu spune de unde are informatiile, obisnuiti-va cu gandul ca nu le veti afla vreodata
    @Flroea Cosmin: Sau gresit.

  4. la cat de bine sunt puse la punct sistemele de operare ale apple,in ceea ce priveste gestionarea cat mai eficiente a resurselor,mi-e greu sa cred ca noul ios va avea nevoie de 1GB RAM.

  5. 9to5mac nu prea manca rahat deobicei.Cred cu tarie ca asta e configuratia.Daca intr-adevar vine si cu un ecran marit si rezolutie mai beton atunci ma imprumut la tot cartierul si il iau

  6. @zaone, nu e nici o jignire, ci pur si simplu aceeleasi “zvonuri” spuse de 10000 de ori pana acum si inca le postezi ca si cum ar fi vre`o revelatie. Urmaresc zilnic ce postezi aici iar pe blogul asta intru de foarte mult timp si parerea mea este ca in ultima vreme stirile au devenit “cancan”. Este blogul tau si faci ce vrei cu el, doar ca aveam alte asteptari de la articolele tale.

    Probabil pana in octombrie o sa mai apara 10000 alte zvonuri in care o sa fie spuse aceeleasi lucruri care au mai fost spuse de 1000 ori sub forma de Noutati.

    @Rundown, nu am zis ca mananca rahat, doar ca ce spun ei acum ca o NOUTATE, a mai fost spus de 1000 ori cu multe luni in urma.

  7. Hai sa mergem cu totii in vacanta pana luna viitoare .

    Zaone nu va mai publica zvonuri , iar noi nu mai comentam ca orbii . Inchidem toneta o saptamana .

    Cine vine ?

  8. Tu si prietenii tai francezi.
    Chiar sunt curios cum o sa fie distribuiti acesti “1 GB ram ” de catre apple pentru ca la samsung galasy s 2 sunt degeaba , pe langa faptul ca nu sunt 1024 efectivi , ci 808 mb , imi mai consuma si sistemul aproximativ 430 mb , fara aplicatii in backround , ramanand restul pentru aplicatii. Zaone ai avut si tu timp de o saptamana sgs 2 de ce nu ai facut comparatii? As putea sa-ti fac eu o comparatie intre sgs 2 si i4 de ma iau toti fanii android la injurat. De abia astept sa apara i5 sa scap de bucata asta de plastic.

  9. A fost intr-o perioada in care am avut cateva probleme si nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus. Am apucat sa scriu doar un articol despre calitatea ecranelor si atat. Acum nu mai are rost, astept iPhone 5 si vedem atunci comparatii.

  10. Am spus eu asta si m-au injurat unii, ca urasc Android-ul. La mine nu a tinut bateria, asta e. Poate altii ii pun diverse tweak-uri, ROM-uri si alte smecherii si mai scot o ora de utilizare, la mine nu a mers pe stock.

  11. Nu prea cred ca vom vedea conferinta in data de 4….ar fi trebuit sa trimita invitatiile. Referitor la iOS 5 as vrea sa vad cu ce vine in plus iPhone 5 fata de 4 si 3GS.