iPhone 5 cu 1 GB RAM, chip A5 si camera de 8 megapixeli

    Saptamanile trecute auzeam ca iPhone 5 va avea 512 MB RAM si nu 1 GB, asa cum se asteapta toata lumea insa astazi cei de la 9to5mac „dau cartile pe fata” si spun ca iPhone 5 va avea mult mai multe. Noul dispozitiv va avea, conform lor, 1 GB RAM, chip A5 din iPad 2, camera de 8 megapixeli si un chip baseband care va permite utilizarea terminalului  atat in retele GSM cat si in retele CDMA. Cei de la 9to5Mac sustin ca aceasta camera de 8 megapixeli va avea un nou senzor de imagine care va permite captarea de poze foarte bune in conditii de luminozitate scazuta, va avea rezolutie mare si pe partea de software va avea o functie panoramica. Desigur ca nu se vorbeste despre filmare video in format 1080p dar o camera de 8 megapixeli fara asa ceva este greu de crezut ca va fi implementata.

The new iPhone features Apple’s dual-core A5 processor like the iPad 2 for even faster performance, better gaming , and drastically improved graphics. Apple didn’t stop there though. Unlike the iPad 2, the new iPhone packs 1GB of RAM. The new iPhone will also feature an upgraded camera system. In terms of hardware, the new camera  is an 8 megapixel sensor that takes incredibly high-resolution  and clear shots, even in low light conditions because it has a backlit sensor.

    Pe langa hardware cei de la 9to5mac pun accentul pe o noua functie numita Assistant care practic va transforma terminalul nostru intr-un asistent. Utilizand-o vom putea scrie mesaje, vom putea scrie notite sau intrari in aplicatia calendar, vom putea face apeluri, practic functia este un Voice Control extrem de mult imbunatatit. Terminalul va recunoaste cuvintele mult mai bine, teoretic, si ar trebui sa nu fim nevoiti sa rostim frazele de cateva ori pentru ca el sa le inteleaga insa totul depinde desigur de software iar pentru limba romana nu va asteptati la prea multe. Pe langa Assistant vom avea si sistemul de scriere dupa dictare al celor de la Nuance, sistem care ne va permite sa utilizam terminalul pe post de „secretara” insa din nou functia de recunoastere a cuvintele este cea care va  da probabil cele mai mari batai de cap.

To activate, the user holds down the home button for a couple of seconds (loads much quicker than Voice Control because of the A5 chip/RAM) and then the microphone interface “slides up” from the bottom in a clever animation. The speech interface doesn’t cover your entire view, just about the bottom fourth of the display – like the multitasking/app-switcher function. The feature even works from the lock screen. In addition to Assistant, the new iPhone features Nuance speech-to-text integration , formally called “Dictation,” according to a mobile carrier source familiar with the feature’s extended testing.

     In concluzie, nu se spune nimic despre un ecran mai mare, specificatiile hardware le stiam deja iar pe partea software ne asteapta multe multe functii insa ramane de vazut cate dintre ele vor fi utile pentru romani. Nu uitati ca 4 octombrie este data la care se zvoneste ca va fi prezentat iPhone 5.