Prima Pagina 3G Samsung cere 2.4 din pretul chip-ului fiecarui iPhone vandut pana acum

Samsung cere 2.4 din pretul chip-ului fiecarui iPhone vandut pana acum

 

    Companiile Samsung si Apple sunt de cateva luni bune “la cutite” in instantele de judecata din intreaga lume, ambele cerand interizicerea vanzarii unor anumite categorii de produse care aparent ar incalca anumite brevete de inventie. Pana acum Apple a avut cel mai mare succes reusind sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania insa razboiul este departe de a se fi terminat. Recent Samsung a introdus in mai multe instante de pe glob cereri de chemare in judecata in care sustine ca Apple ar fi incalcat brevete de inventie ce descriu tehnologii care au legatura cu sistemele de telecomunicatii 3G implementate in iDevice-uri.

    Astazi in cadrul unei infatisari in fata unei instantei, cei de la Samsung au cerut ca Apple sa plateasca o taxa de licentiere care acopera 2.4% din valoarea fiecarui chip implementat intr-un iDevice care contine tehnologie 3G. Procentul e 2.4% per chip se aplica pentru fiecare brevet incalcat si avand in vedere ca Apple a vandut sute de milioane de iDevice-uri, suma ar putea fi una destul de mare. Desigur ca Apple acum trebuie sa demonstreze ca acele brevete de inventie nu au fost incalcate ori ca ele sunt folosite in temeiul intelegerii FRAND care permite companiilor sa utilizeze gratuit anumite standarde tehnologice brevetate de companii.

   Pe de alta parte, compania Samsung este acuzata ca ar fi “inselat” institutul european pentru standarde in telecomunicatii atunci cand a fost dezvoltat standardul 3G incluzand in documentatia tehnica tehnologii brevetate insa dezvaluind acest lucru abia cativa ani mai tarziu. Pe Practic in baza acestei “scapari” ale Samsung se bazeaza Apple in procesele impotriva companiei asiatice, acuzand-o ca aceasta practica a fost facuta in ideea de a forta companii care utilizeaza standardul 3G sa plateasca taxa de licentiere cand in realitate acest lucru nu ar trebui sa fie necesar.

Samsung also allegedly deceived the European Telecommunications Standards Institute (ETSI) as it helped develop 3G standards. The Korean firm slipped its patented technology into the standard but only revealed its work five years later, leading to a “patent ambush,” Apple said. Legally, Samsung was obligated to reveal its assertions before standards were finalized and might be in trouble, especially as it was already trying to use what was supposed to be an essential patent for an “excessive” amount.

    Practic nimeni nu stie cand se vor opri cele 2 companii insa Samsung a pornit ofensiva si nu pare deloc “speriata” de succesul inregistrat de catre Apple pana acum.

 • Alin Cristian

  doar atat au avut tupeul sa ceara :))

 • Tigris Regalis

  Dacă Samsung a pus gratuit tehnologia la dispoziția ETSI pentru dezvoltarea unui standard, nu se poate “răzgândi” acum și să ceară bani pentru utilizarea aceluiași standard. Sunt cam disperați și nu au găsit ce altceva să ceară în instanță pentru a se opune cererii Apple – cam slabă apărarea copiatorilor asiatici!

 • F.Gabi

  Sa inteleg ca samsung a dezvoltat tehnologia 3g?

 • A contribuit.

 • plictisitu’

  He who seeds wind, shall harvest storm…

 • andrei

  acum lansarile sunt in procese nu mai sunt in telefoane “bv app pentru ce ai inceput”

 • Ioan

  Andrei, sa inteleg deci ca solutia problemelor de felul asteia este sa fie lasati in pace toti cei care fura/pirateaza? Sau doar apple sa-i lase pe ceilalti in pace?

 • Mihaitza

  Porcarie, apple sa se ia de samsung pt tableta. Ca tel am galaxys si e clar peste idevice-uri la customize si performante, am motorola xoom si tot la fel, da clasa la customizing.

  Ce vreau sa spun este ca inaptii d la Apple se iau de galaxy tab pentru FORMA de frica.