Video: Kindle Fire – noua tableta touchscreen lansata de Amazon

12

[viddler id=e4ef1d7b&w=550&h=450]

    In aceasta seara compania Amazon a lansat Kindle Fire, o tableta cu ecran touchscreen de 7 inch al carei pret de doar 200$ va face extrem de multi utilizatori interesati de o achizitie. Tableta ruleaza desigur sistemul de operare Android OS 2.1 al celor de la Google deci are un Android Market plus un Amazon App Store in spate insa problema este ca sistemul de operare este conceput pentru smartphone-uri. Chiar si asa, daca va uitati la clipul video de mai sus veti observa ca tableta este destul de interesanta, are un oarecare lag in meniuri dar pana la lansarea din noiembrie va fi cu sigurata optimizata pentru a functiona fara cusur.

    In ceea ce priveste functiile avem mai sus o comparatie intre iPad 2 si tableta celor de la Amazon iar din start puteti observa ca produsul companiei Apple este ceva mai bun(si fac mentiunea ca tableta Kindle are procesor dual-core de 1 GHz), singura exceptie fiind numarul de pixeli per inch care este in favoarea tabletei Kindle. Din pacate nici la autonomia bateriei nu se descurca prea bine tableta celor de la Amazon si sunt surprins de acest lucru avand in vedere ca de obicei tabletele Kindle erau renumite pentru asa ceva si pentru experienta foarte buna pe care o ofera utilizatorului pentru citit carti/etc. Desigur ca pentru asa ceva exista cealalta serie de tablete Kindle care a fost actualizata in aceasta seara cu 3 modele noi. In aceasta tableta Amazon mizeaza foarte mult pe web impementand sisteme asemanatoare cu iCloud plus un nou browser denumit silk care ar trebui sa imbunatateasca semnificativ experienta de navigare pe web prin livrarea paginilor direct de pe serverele companiei.

     Kindle Fire este o tableta interesanta insa sistemul de operare invechit o va tine in loc si desigur lipsa unor aplicatii special concepute pentru ea va fi un mare mare dezavantaj. Poate unii se asteptau ca Kindle Fire sa fie o iPad killer, ei bine lucrurile sunt complet diferite.