Video: Kindle Fire – noua tableta touchscreen lansata de Amazon

[viddler id=e4ef1d7b&w=550&h=450]

    In aceasta seara compania Amazon a lansat Kindle Fire, o tableta cu ecran touchscreen de 7 inch al carei pret de doar 200$ va face extrem de multi utilizatori interesati de o achizitie. Tableta ruleaza desigur sistemul de operare Android OS 2.1 al celor de la Google deci are un Android Market plus un Amazon App Store in spate insa problema este ca sistemul de operare este conceput pentru smartphone-uri. Chiar si asa, daca va uitati la clipul video de mai sus veti observa ca tableta este destul de interesanta, are un oarecare lag in meniuri dar pana la lansarea din noiembrie va fi cu sigurata optimizata pentru a functiona fara cusur.

    In ceea ce priveste functiile avem mai sus o comparatie intre iPad 2 si tableta celor de la Amazon iar din start puteti observa ca produsul companiei Apple este ceva mai bun(si fac mentiunea ca tableta Kindle are procesor dual-core de 1 GHz), singura exceptie fiind numarul de pixeli per inch care este in favoarea tabletei Kindle. Din pacate nici la autonomia bateriei nu se descurca prea bine tableta celor de la Amazon si sunt surprins de acest lucru avand in vedere ca de obicei tabletele Kindle erau renumite pentru asa ceva si pentru experienta foarte buna pe care o ofera utilizatorului pentru citit carti/etc. Desigur ca pentru asa ceva exista cealalta serie de tablete Kindle care a fost actualizata in aceasta seara cu 3 modele noi. In aceasta tableta Amazon mizeaza foarte mult pe web impementand sisteme asemanatoare cu iCloud plus un nou browser denumit silk care ar trebui sa imbunatateasca semnificativ experienta de navigare pe web prin livrarea paginilor direct de pe serverele companiei.

     Kindle Fire este o tableta interesanta insa sistemul de operare invechit o va tine in loc si desigur lipsa unor aplicatii special concepute pentru ea va fi un mare mare dezavantaj. Poate unii se asteptau ca Kindle Fire sa fie o iPad killer, ei bine lucrurile sunt complet diferite.

12 COMENTARII

  1. O concurenta pentru tabletele “romanesti” de “succes” Allview .

    Sa speram ca va ajunge sa se vinde pe 99$ ca HP Touchpad , adica sa … dispara .

  2. @KFF daca avea pretul $499 ajungea 100% ca HP Touchpad. Dar la $199, cred ca o sa se vanda destul de bine.

    Mie sincer imi place.
    Imi place interfata, browserul este mai rapid ca safari, amazon are oferte mai bune ca iTunes, + media player, browser, mail, tweeter, book reader, jocuri&aplicatii Cross Platform, toate la $199. Eu cred ca isi merita banii.

    @zaone ai testat aplicatia asta pt iPad – Splashtop ?

  3. In video-ul acesta este prezentata mai bine aplicatia splashtop . Poti sa ii faci un review, cand ai timp ?
    Eu nu am iPad deocamdata, as vrea sa stiu daca functioneaza la fel de bine ca in video.

    PS: Scuze de offtopic.

  4. @KFF: In primul rand, invata sa vorbesti corect, “sa se vinde”.

    In al doilea rand, eu tind sa cred ca tableta va fi un succes, dat fiind specificatile si pretul ei.

  5. Un succes, nu un iPad killer dar probabil Apple o sa fie loviti “direct” de multitudinea de comenzi a acestui Fire… Stii cum e nu o sa vezi oameni cu 7 tablete pe acasa nu?

  6. amazon a reusit sa vina cu o alternativa buna pt ipad raport calitate/pret
    cred ca va fi prima tableta care se va vinde bine si va acapara o mica parte din cota de piata a ipad ului

  7. Am avut posibilitatea sa ma joc cu un Blackberry Playbook si pot spune ca mi-a placut foarte mult, de fapt are un OS peste iOS, in afara de nr de aplicatii. E singura tableta care m-a facut sa o doresc mai tare dupa ce am vazut-o. Mentionez ca lagul din Android 3.2 m-a facut sa ma razgandesc de la procurarea unui Samsung Galaxy Tab 10.1. As lua fara a sta pe ganduri un Playbook de 10 inchi

  8. Vine și Amazon cu întârziere pe piață și prezintă o vechitură de tabletă (Android 2 pentru telefoane și fără suport de la Google, 1GB spațiu de stocare, multitouch limitat la 2 degete?!?), pe care o oferă din start la reducere … ce-o fi în capul lor? Mai bine mai pui un bănuț și-ți iei iPad cu un ecran dublu ca mărime, rezoluție mai mare, baterie mai bună și spațiu de stocare de 16 ori mai mare!