Twitter integrat si pregatit pentru lansarea iOS 5

    Anul acesta Apple a luat decizia de a face un mare mare pas inainte si de a integra suport pentru reteaua de socializare Twitter in propriul sistem de operare. Din pacate integrarea se rezuma doar la un sistem de login pentru Twitter si doar la un meniu care permite partajarea pozelor si link-urilor pe celebra retea de socializare, cel putin asta am vazut in versiunile beta ale iOS 5. Conducerea companiei Twitter este desigur incantata de colaborarea cu Apple si anunta ca intreg sistemul este 100% integrat in noul iOS iar infrastructura companiei este pregatita pentru a face fata unui numar mare de utilizatori noi.

During the last nine months, there’s been more infrastructure changes at Twitter than there had been in the previous five years at the company,” said Abbott, who joined Twitter in May 2010. “So that whether it be the death of bin Laden, or someone announces a pregnancy, we can handle those issues and you’re not seeing a fail whale.

     Eu unul as fi preferat ca Apple sa integreze Facebook in noul sau sistem de operare deoarece vorbim despre o retea de socializare mult mai populara cu mult mai multi utilizatori in spate si cu un sistem mult mai complex. Cred ca aceasta integrare ar fi fost mult mai benefica pentru compania din Cupertino insa in final divergentele dintre cele 2 companii au dus la o ruptura care probabil nu va fi remediata prea curand. In concluzie, Twitter este ingrat in iOS 5 si compania asteapta lansarea sistemului de operare pentru a prezenta dezvoltatorilor modalitati de a integra noile API-uri in aplicatii.