Aplicatia Facebook pentru iPad ar putea fi lansata luni

     Aplicatia Facebook pentru iPad pe care atat de multi utilizatori ar putea fi lansata luni impreuna cu o noua versiune mobila a site-ului Facebook.com. Cei de la TechCrunch au descoperit Project Spartan, un proiect al companiei Facebook care va aduce si o noua versiune mobila a site-ului facuta complet in HTML 5-ul compatibil cu iDevice-urile celor de la Apple. Impreuna cu aceasta versiune mobila s-ar putea sa asistam si la lansarea aplicatiei Facebook pentru iPad care este facuta de cateva luni dar nu a ajuns inca in App Store-ul celor de la Apple.

At the risk of sounding like The Boy Who Cried Wolf, I’m just going to say it: Facebook’s iPad app is about to launch. That too has been ready to go for a while now, but it has been held up by some internal back-and-forth between Apple and Facebook. And Project Spartan has been waiting on that iPad app.

      Pentru cei care nu stiu inca, Project Spartan se doreste a fi o platforma mobila de distributie a aplicatiilor pentru iDevice-uri. Cei de la Facebook doresc sa faca aplicatii web si sa convinga alti dezvoltatori de aplicatii sa vanda aplicatii web prin platforma Facebook in locul App Store-ului companiei Apple. Desigur ca initiativa este interesanta dar sortita esecului deoarece aplicatiile web au propriile limitari iar Apple poate bloca instalarea lor cat se poate de simplu cu un update facut propriului sistem de operare.