In 2010 Steve Jobs a incercat fara succes sa rezolve problemele dintre Apple si Samsung

     Despre disputele legale dintre Apple si Samsung stiti cu totii insa ceea ce probabil nu stiti este faptul ca Steve Jobs a incercat sa rezolve aceste probleme in anul 2010 cand a contactat conducerea companiei asiatice. In luna iulie a anului trecut Steve Jobs a incercat sa rezolve pe cale amiabila problemele pe care le vedem acum dezbatute in instantele si ziarele de pe glob. Atunci discutiile initiate de Steve Jobs au fost ignorate de conducearea companiei Samsung care probabil credea ca totul se va rezolva de la sine insa s-a trezit cu produse scoase din vanzare si data in judecata pe aproape toate continentele de pe glob.

Steve Jobs, founder of Apple Inc. (AAPL), initiated contact with rival Samsung Electronics Co. in July 2010 to try to resolve a patent dispute that has since become a legal battle on four continents, an Australian court was told. Jobs wasn’t involved once the ultimately unsuccessful talks over the Galaxy smartphone began, Richard Lutton, a senior director at Apple and the company’s patent attorney, told Federal Court in Sydney.

      Daca informatiile furnizate de catre Bloomberg sunt 100% adevarate atunci este clar ca intentiile celor de la Apple au fost de a rezolva problemele fara a “spala rufele in public” insa asiaticii s-au crezut probabil mai importanti decat sunt. In momentul de fata Samsung Galaxy Tab 10.1 nu poate fi vanduta in Germania iar lansarea din Australia a fost amanata la cererea companiei Apple si o instanta urmeaza sa decida daca va interzice comercializarea ei. Decizia celor de la Samsung de a refuza discutiile s-a dovedit a fi una gresita si probabil acum nu mai exista vreo cale de a rezolva amiabil problemele.