iPhone 5 compatibil cu tehnologia HSPA+ ce permite navigarea pe web la viteze de pana la 21 Mbps

    Conferinta pentru prezentarea iPhone 5 va avea loc marti insa pana atunci aflam ca noul dispozitiv al celor de la Apple ar putea fi compatibil cu standardul HSPA+ care permite navigarea pe web la viteze de pana la 21Mbps. Informatia vine de la un blog japonez care sustine ca un oficial al China Unicom a anuntat intr-o prezentare tinuta in cadrul MacWorld Asia ca Apple intentioneaza sa isi faca noul dispozitiv compatibil cu aceasta tehnologie. iPhone 4 este capabil sa atinga viteze de doar 7.2 Mbps in momentul de fata iar un salt la 21 Mbps este perfect logic avand in vedere ca in ultimul an foarte multi operatori si-au imbunatatit semnificativ vitezele de conectare la internet.

Japanese IT news site “PC Watch” tells that, Research vice president of China Unicom, Huan Wenliang, told iPhone 5 will support W-CDMA based high-speed data transfer standard HSPA Evolution “HSPA+” (21Mbps) at keynote speech in Macworld Asia 2011.

     Destul de multe terminale Android sunt compatibile cu standardul HSPA+ iar in Romania toti marii operatori de telefonie mobila au abonamente care ofera viteze de 21 Mbps. Desigur ca viteza in sine este teoretica si nu va fi atinsa vreodata pe un telefon mobil dar pentru Apple acesta reprezinta un punct de promovare pentru produsul sau. Daca iPhone 5 va avea intr-adevar compatibilitate cu acest standard atunci in Romania il vom putea folosi la “adevarata sa valoare” numai daca achizitionam un plan tarifar care sa ne permita sa navigam la acele viteze.