Prima Pagina Apple Apple negociaza lansarea internationala a iTunes Match

Apple negociaza lansarea internationala a iTunes Match

     iTunes Match este o noua functie a iCloud dezvoltata de catre Apple care permite utilizatorilor sa isi incarce muzica din calculator pe serverele Apple si sa o asculte pe orice iDevice/Mac/calculator. Noul serviciu ar trebui sa fie initial disponibil doar in SUA si Canada insa conform celor de la cNET, Apple este interesata sa il lanseze la nivel global pe data de 4 octombrie. In momentul de fata compania din Cupertino negociaza cu casele de discuri licentierea drepturilor melodiilor insa nici un contract nu a fost semnat deci este posibil ca serviciul sa nu fie lansat international atunci.

Sources familiar with the discussions between Apple, record companies, and music publishers, say Apple is seeking international music licenses for its iCloud service. The licenses would be similar to those the company has already obtained for U.S. operations, the sources said. If iTunes managers wrap up negotiations in time, they could announce the offering at a Tuesday press event at Apple headquarters in Cupertino, Calif., where the company is expected to roll out the iPhone 5, the next generation of the iconic smartphone.

     Daca Apple va lansa iTunes Match international atunci acest serviciu are sanse foarte mari sa ajunga si in Romania unde zilele trecute a fost oficial lansat si iTunes Music Store. Daca acest lucru se va intampla atunci contra unei sume de 20+€ anual vom putea transfera muzica din libraria iTunes catre iCloud si o vom putea asculta oriunde, oricand, atat timp cat avem o conexiune de internet. Deocamdata tineti minte ca Apple nu a semnat vreun contract cu vreo casa de discuri deci pe 4 octombrie s-ar putea sa nu vedem anuntul privind lansarea internationala a iTunes Match.

 • jder

  Daca nu ma lasa sa le downloadez pe idevice, degeaba 🙂 Stau sa caut wi-fi ca sa ascult muzica ? Era interesant daca mi-o uploadam pe desktop si cand aveam nevoie de o melodie si eram in Maramures(de exemplu) puteam sa mi-o downloadez din 50-60 GB de muzica.

 • Swat

  Am si eu o nelamurire.Oare cand ei spun ca putem sa ne descarcam muzica din libraria itunes, se refera la melodiile cumparate din music store sau la melodiile noastre personale care le-am pus noi in itunes (fara DRM)?

 • @Swat: La ambele deocamdata.

 • John

  @jder exact asa functioneaza! iti downloadezi melodiile pe care vrei sa le asculti, apoi nu iti mai trebuie internet ca sa le asculti.

 • Pingback: Top 10: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe iDevice.ro – 26.09.2011 – 02.10.2011()