iOS 5, iPhone 4S – jailbreak si unlock

    iOS 5 GM este disponibil pentru toata lumea incepand de marti noapte si Dev Team/iH8sn0w au scos deja programe cu ajutorul carora putem face tethered jailbreak dispozitivelor noastre. Nu exista vreo indoiala ca vom putea face jailbreak terminalelor vechi pe noua versiune a sistemului de operare, singura problema stand in faptul ca acest jailbreak ar putea fi doar tethered pentru inceput. Chronic Dev Team a anuntat deja ca are o solutie de untethered jailbreak pregatita pentru utilizatori insa ea va fi disponibila abia dupa ce iPhone 4S iese pe piata deci undeva pe la sfarsitul acestei luni ne-am putea astepta sa o avem disponibila. Desigur ca solutia va functiona si pe tableta iPad 2 dar iPhone 4S trebuie lansat inainte ca ea sa ajunga la noi.

    In ceea ce priveste solutia de unlock, Dev Team ar putea face o mare bucurie tuturor posesorilor de iPhone 3GS/4 si ar putea lansa o solutie de jailbreak chiar pe 12 octombrie cand va fi lansat iOS 5, repetand istoria de anul trecut. Daca acest lucru nu se va intampla atunci ne putem astepta ca noua solutie de unlock sa apara cateva zile/saptamani mai tarziu sau poate chiar deloc. Pentru iPhone 4S situatia este mai complicata deoarece Dev Team trebuie sa decodeze noul chip baseband al dispozitivului si acest proces ar putea dura cateva saptamani bune sau poate chiar o luna. Sfatul meu este sa nu va achizitionati terminale iPhone 4S codate pentru ca nu se stie cand sau daca le veti putea decoda.

     In concluzie, jailbreak untethered pentru iOS 5 vom avea sigur dar situatia unlock-ului este incerta.

28 COMENTARII

  1. Eu am renuntat la jailbreak demult , dar m-ar interesa sa revin doar daca vor porta SIRI pe iPhone 4. Mai stii ceva noutati despre chestia asta ?! In afara ca au zis ca asteapta 4S pentru cercetari amanuntite.

  2. Au reusit cumva sa activeze o parte din Siri pe iPod Touch 4G, dar era ceva rudimentar, nimic functional, doar niste string-uri. Pana la urma il vor porta, depinde cum va functiona.

  3. eu am un 3gs cu bootrom nou, exista vreo sansa sa ii pot face unlock dupa ce o sa ii pun io5? iti multumesc mult de un viitor raspuns

  4. Bineinteles , asa au facut si cu multitask pt 3G sau 3Gs sau gresesc ? Speram ca totul sa fie functional si sa poata suporta i4 din punct de vedere tehnic.

    PS : si mai am o intrebare , cum pun avatar ? Am inregistrat mail-ul la gravatar dar nicio schimbare.

    Multumesc

  5. Intrati pe JailbreakMe.com !! Super !!
    Despre jailbreak plus unlock nu mă interesează ! Sfat : luați telefoane neverlocked !!

  6. Ziceti va rog cum se comporta bateria la iphone 4 cu ios 5 gm, se duce la fel de repede cum se ducea la versiunile beta? Multumesc anticipat

  7. Am iOS 5 GM pe 3GS cu totul activat adica wi-fi, location etc. si mi se pare ca tine la fel ca la iOS 4.3.5. Fara jailbreak la nici o versiune.

  8. basebandul 4.11.08 o sa fie decodabil?
    am instal ios gm si am facut upgrade de bb fara sa vreau… vreau sa stiu daca fac downgrade la 4.3.3 o sa am bb 4.10?

  9. Salut, am iphone 4, baseband 01.59.00 si ios 4.1. exista vreo solutie de decodare pentru ios 5 GM ? exista posibilitatea de a face custom ipsw cu sn0wbreeze si unlock cu ultrasn0w ?