iPhone 4S este cu 68% mai rapid decat iPhone 4, ar putea avea procesor dual-core de 800 MHz

    Imaginea de mai sus ne prezinta informatiile de sistem ale noului terminal iPhone 4S pe care Apple urmeaza sa il lanseze in magazine incepand de vineri. Informatiile au fost obtinute prin intermediul aplicatiei Geekbench care a fost folosita si pentru a face un benchmark noului dispozitiv. Dintre informatiile listate mai sus iese in evidenta frecventa procesorului care pare a fi de 716 MHz insa in realitate ar fi undeva pe la 800 MHz insa Geekbench nu recunoaste corect dispozitivul avand in vedere ca programul nu a fost actualizat pentru el.

    iPhone 4S obtine un scor de 662 puncte in Geekbench, scor cu 17% mai mic decat cel al iPad 2 care obtine 749 puncte, dar cu 68% mai mare decat cel al iPhone 4 care obtine doar 370 de puncte. Diferenta dintre iPhone 4S si iPad 2 este data de procesorul din noul iPhone care are desigur o frecventa de lucru mai mica pentru a mentine intacta autonomia bateriei. Nu cred ca Apple a lasat noul iPhone cu doar 716 MHz ci l-a tactat undeva pe la 800 pentru a mentine performantele ridicate.

    Daca Apple ar fi mentinut frecventa procesorului la 1 GHz atunci autonomia ar fi fost mult mai mica avand in vedere ca bateria noului dispozitiv este la fel de mare precumc ea din terminalul iPhone 4. In final avem confirmarea ca iPhone 4S are numele de cod N94AP despre care s-a spus, in mod corect, ca ar contine hardware-ul din iPhone 4.