Apple blocheaza vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australia

6

    Dupa cateva infatisari in fata instantelor australiene care s-au intins de-a lungul catorva luni, iata ca Apple a reusit in sfarsit sa blocheze vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australia. Decizia a fost luata in cursul serii trecute de catre un judecator australian insa ea era asteptata chiar de acum cateva saptamani cand au aparut primele zvonuri care sustineau ca judecatorul ar fi fost convins sa ia aceasta decizie. Judecatorul australian a decis ca Samsung a incalcat doua brevete de inventie ale companiei Apple si nu va mai putea comercializa Samsung Galaxy Tab 10.1 pana la remedierea problemelor.

Apple has won its bid to force an injunction on tech rival Samsung, preventing its Galaxy Tab 10.1 from being sold in Australia. Apple is suing Samsung for patent infringement, arguing the firm “slavishly” copied its market-leading iPad tablet. The interlocutory hearing, which is considering whether Samsung’s competing tablet should be banned from the Australian market, revealed for the first time how serious a threat Apple regards Samsung to be.

    Aceasta decizie vine la cateva luni dupa cea luata de un judecator din Germania, tara in care Samsung Galaxy Tab 10.1 deocamdata nu se vinde. In Olanda de azi a intrat in vigoare o interdictie asemanatore dar pentru smartphone-urile din seria Galaxy pe care Samsung le modifica acum pentru a le putea comercializa in continuare in respectiva tara. Practic Samsung pierde bataliile legale cu Apple insa recent a decis sa lupte intr-un alt mod si in Australia a deschis un magazin chiar langa un Apple Store si astazi ofera zilnic 10 Samsung Galaxy S II primilor 10 clienti la pretul de doar 2$ fiecare. Promotia dureaza pana maine, adica pana la lansarea iPhone 4S.

    Samsung va avea mai multe de castigat prin mutarea luptei direct la utilizator si ma bucur sa vad asta doarece Apple va fi motivata sa contraatace cu oferte si mai bune.