Prima Pagina Apple iOS 5 este mai rapid pe iPhone 4 si iPad 2 dar...

iOS 5 este mai rapid pe iPhone 4 si iPad 2 dar mai incet pe iPad

    Aseara iOS 5 era lansat public pentru toti utilizatorii, serverele Apple nu faceau fata traficului si zeci de milioane de posesori de iDevice-uri primeau diverse erori cand incercau sa faca update la noua versiune a sistemului de operare. Chiar si asa, multi au reusit sa instalez intr-un final noul iOS 5 si acum a venit timpul sa vedem cat de mult imbunatateste performantele iDevice-urilor noastre noua creatie a celor de la Apple. In cele 3 imagini ale acestui articol avem o comparatie intre iOS 4.2.1, iOS 4.3, iOS 4.3.5 si iOS 5 iar daca va uitati cu atentie observati ca iOS 5 este mult mai rapid chiar si decat iOS 4.2.1 pe iPhone 4.

    In cazul tabletei iPad 2 lucrurile stau chiar mult mai bine decatla iPhone 4 deoarece tableta celor de la Apple obtine rezultate mai bune la aproape toate testele, exceptie facand cel pentru filesystem. Din pacate in cazul tabletei iPad situatia s-a inrautatit deoarece iOS 5 incetineste functionalitatea tabletei celor de la Apple si totul probabil in ideea de a “convinge” utilizatorii sa achizitioneze noua iPad 2 lansata in cursul acestui an.

     Pentru teste au fost utilizate : GeekBench, Gague, BenchTest si SunSpider insa din pacate nu avem un test si pentru batranul 3GS care se descurca destul de bine cu iOS 5. Anul trecut iOS 4 incetinea foarte mult iPhone-urile utilizatorilor, in special 3G-ul care a ajuns in final sa nu mai primeasca suport insa anul acesta lucrurile sunt complet diferite. Apple ofera aproape tuturor utilizatorilor posibilitatea de a face un adevarat update prin instalarea iOS 5 si lucrurile iar sa se indrepte la compania din Cupertino.

 • Nu stiu ce sa spun de testele lor…dar mie mi se misca iPadul (1) muuuult mai bine cu ios5 ias Safari…dublu viteza pe net. E o diferenta uriasa ! De ex. daca derulez o pagina rapid in jos, inainte imi aparea “checkerboard” … acum nu imi mai apare deloc !!!!

  Parca e alta tableta.

  Iar pe iPhone 4… totul zboara 🙂

 • B06DAN

  A reusit sa puna cineva ios5 pe ipad1??? e mai bun decat 4.3.3? chiar daca in teste arata ca e mai slabut.

 • dumi

  am pus ios5 pe 3gs neverlocked….merge mult mai bine fata de 4.3.3 cu untethered jb..

 • Sebastian

  In cadrul iOS 5 Beta 7 iPadul meu 1st Gen se misca flawless, zbarnaia pe langa iOS 4.x . Da… Au mai fost tipicele probleme cu crashuri de browser etc i sa de cand am instalat iOS 5 GM iPadul meu se misca ceva mai greu chiar si decat iOS 4.X . Eu sunt convins ca este o miscare a celor de la Apple in acest caz pt a forta mana cumparatorilor.

 • REDman

  iPhone-ul 4 se misca incredibil cu iOS 5, varianta finala. am avut instalat beta 3 (care l-am dat jos dupa cateva zile din cauza bug-urilor), beta 7 care se misca foarte, foarte bine si care l-am schimbat cu GB care nu mi-a placut cum se misca. era ok ca si sistem per ansamblu, dar mai avea cateva sacadari, mai agata cateodata, mai ales cand foloseam app switcher-ul intre mai multe aplicatii. aseara am pus versiunea finala, si chiar daca se zice ca este acelasi build, la mine este o diferenta destul de mare fata de GM. nu mai sacadeaza absolut deloc, aplicatiile parca se deschid ceva mai repede, iar Safari este lightning fast. tin sa mentionez ca pe toate versiunile am avut tethered jailbreak prin custom ipsw facut cu sn0wbreeze, avand nevoie de baseband preservation pentru gevey si de activare (pe urma ma folosesc de SAM pentru ca face restore la activare originala facuta pe 4.3.3 cu cartela operatorului, si imi merg si push notifications si face time/imessage). oricum, pentru cei care au trecut de la 4.x, mai ales 4.3.4 la iOS 5 final este un salt inainte foarte mare 😀